Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Δαδιά: Με αργή ταχύτητα και έρπουσα συνεχίζει να μαίνεται η πυρκαγιά – Αισιοδοξία ότι σώθηκε ο πυρήνας

Στη νοτιοδυτική πλευρά του δάσους, προς το πυροφυλάκιο της Γερακίνας όπου το μέτωπο παραμένει ενεργό, δίνεται και σήμερα για 6η συνεχόμενη μέρα, το βάρος των επίγειων και εναέριων δυνάμεων πυρόσβεσης, που συνεχίζουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Δαδιά.

Συμμετέχουν 320 πυροσβέστες και 68 οχήματα να παραμένουν στο πεδίο, μαζί με πεζοπόρα τμήματα, και με 4 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα, που συνδράμουν από αέρος.

Την ίδια ώρα, όπου κρίνεται αναγκαίο, συνεχίζονται οι διανοίξεις ή διαπλατύνσεις αντιπυρικών ζωνών, που σε πολλές στιγμές, όλες αυτές τις ημέρες, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αποτροπή επέκτασης της φωτιάς που θα δώσουν στις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης τη δυνατότητα ανάπτυξής τους στην περιοχή ώστε να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερα από 25.000 στρέμματα καμένα και ήδη οι πρώτες εικόνες από σημεία που κατέκαψε η πυρκαγιά, ανάμεσά τους το παρατηρητήριο και η “ταΐστρα” των αρπακτικών, προκαλούν τεράστια θλίψη.

Εν τω μεταξύ, εχθές, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι κοινότητες Δαδιάς, Λευκίμης, Λύρας και Προβατώνα, μέχρι τις 23 Ιανουαρίου 2023.

Επίσης, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνεται ότι, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Ορεστιάδας από το ύψος του κόμβου Λαγυνών έως το ύψος του κόμβου Δαδιάς αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη