Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Δαρούσης: Δεν είναι καλή η επιστολή Μηταράκη…

Σε επικοινωνία που είχε το focustonevro.gr με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σουφλίου Δημήτρη Δαρούση, ο αντιδήμαρχος κατέθεσε την άποψη του για το μείζων θέμα της τοπικής επικαιρότητας, ήτοι την υπόθεση με το ΚΥΤ Φυλάκιου και τις προθέσεις του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου επ’ αυτού.

Ο κ. Δαρούσης μίλησε για τις προχωρημένες διαδικασίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου χαρακτηρίζοντας την επιστολή του κ. Μηταράκη προς τον Δήμαρχο Ορεστιάδας και Πρόεδρο της ΠΕΔ – ΑΜΘ Βασίλη Μαυρίδη διόλου καθησυχαστική ως προς τις ενστάσεις και ανησυχίες των τοπικών φορέων. Μάλιστα ο ίδιος συμπλήρωσε πως αναμένει παρέμβαση επί του θέματος από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε κάθε περίπτωση, ο δήμος Σουφλίου είναι δίπλα στον Δήμο Ορεστιάδας προκειμένου οποιαδήποτε προσπάθεια που θα αποκλίνει από τα αιτήματα και τις θέσεις που έχουν εκφράσει σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς να τύχει μαζικής αντίδρασης και απόκρουσης.

Ως προς το θέμα που ταλάνιζε τον Δήμο Σουφλίου προ μηνών, δηλαδή την απομάκρυνση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Προβατώνα και την πιθανή δημιουργία κέντρου μεταναστών, ο αντιδήμαρχος σημείωσε πως το θέμα «πάγωσε» από το μέγεθος των αντιδράσεων, κάτι που φυσικά ικανοποιεί, αλλά δεν εφησυχάζει τον Δήμο Σουφλίου. Επίσης ο κ. Δαρούσης τόνισε πως, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία ενίσχυση στην Ταξιαρχία του Προβατώνα.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη