Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

ΔΕΘ: Έρχεται πακέτο με φοροελαφρύνσεις – Οι 3 μειώσεις φόρων που «κλείδωσαν» για το 2022

Ήδη τρεις μειώσεις φόρων έχουν ”κλειδώσει” για το 2022, και ακόμα δύο βρίσκονται υπό εξέταση.

Με τρεις αποφασισμένες φοροελαφρύνσεις στις βαλίτσες του θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός για την Διεθνή Έκθεση.

Πρόκειται για την μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 24 στο 22%, την διατήρηση της απαλλαγής των μισθωτών από την εισφορά αλληλεγγύης και για το 2022 και την διατήρηση της έκπτωσης κατά 3 μονάδες στις ασφαλιστικές εισφορές.

«Δεν είναι υπέρ των φόρων των Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Είναι υπέρ των εσόδων. Και οι φόροι ξέρετε σκοτώνουν… οι υπερβολικοί φόροι σκοτώνουν τα έσοδα.

Επομένως επειδή είμαστε μία χώρα με υψηλούς φορολογικούς συντελεστές σε πάρα πολλά πράγματα, η κυβέρνηση -και πριν, και στην προεκλογική περίοδο, και μετά- είναι συνεπής στο βασικό της δόγμα που είναι η μείωση των φόρων, παρά τις κρίσεις. Αυτό το υλοποιεί», τονίζει ο Στέλιος Πέτσας, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών

Η πρώτη αφορά στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, δηλαδή και για τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και για τους συνταξιούχους, αλλά και για την μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 8% έτσι ώστε να μην υπάρξουν αυξήσεις του φόρου από τις νέες αντικειμενικές αξίες.

«Η φορολογία έχει μειωθεί δραστικά φέτος σε σχέση με πέρυσι και τις προηγούμενες χρονιές. Έχουμε έναν μικρότερο ΕΝΦΙΑ, έχουμε πολύ μικρότερο φόρο εισοδήματος λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουμε πάρει αλλά και των μόνιμων μέτρων που έχουμε πάρει», δηλώνει ο Θεοδώρος Σκυλακάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.

Υπολογίζεται ότι η φετινή ανάπτυξη που αναμένεται να πάει καλύτερα από τις προβλέψεις, αλλά και η βελτίωση της εισπραξιμότητας των φόρων θα δώσουν τελικά τον απαραίτητο χώρο ώστε να προωθηθεί το σύνολο των φοροαπαλλαγών που σχεδιάζονται.

Πηγή: newmoney.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη