Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Δεν έπεισε η Δημοτική Αρχή για το «Σπίτι της Αντουανέτας» – Επιστολή «καταπέλτης» από τον Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμο Αλεξανδρούπολης έστειλε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας, μετά το θέμα που έχει προκύψει με την μεταστέγαση του 12ου Νηπιαγωγείου στο «Σπίτι της Αντουανέτας», εκεί όπου τα 20 τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται οι δραστηριότητες του Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας Αλεξανδρούπολης. Στην επιστολή γίνεται εκτενής αναφορά στην διαθήκη της Αντουανέτας Δεσλιάν, με την οποία γίνεται η παραχώρηση του οικήματος για συγκεκριμένο σκοπό ως «Σπουδαστήριο και Βιβλιοθήκη Ξένων Γλωσσών», κάτι που δεν συνάδει με την πρόθεση της δημοτικής αρχής να το λειτουργήσει ως δημόσιο εκπαιδευτήριο.

Ωστόσο όπως αναφέρεται στην ίδια επιστολή, η πρόθεση της δημοτικής αρχής υφίσταται από τον παρελθόν και μάλιστα με παραπλανητικά προσχηματική μετατροπή της λειτουργίας του 12ου Νηπιαγωγείου ως «δημόσιο εκπαιδευτήριο – νηπιαγωγείο ξένων γλωσσών». Αυτό είχε γίνει γνωστό και στην Επίτιμη Πρόξενο της Γαλλίας στην Αλεξανδρούπολη, από την αρμόδια υπάλληλο του Δήμου, αναφορικά με τις προθέσεις και μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής για διαφορετική χρήση του κτιρίου. Γεγονός που είναι ρητά αντίθετο στη διατυπωμένη Δημόσια Διαθήκη και βούληση της Αντουανέτας Δεμτζάν που ανέφερε την λειτουργία της οικία της ως «σπουδαστήριο ξένων γλωσσών υπό την Επωνυμίαν «Πιπίνος και Αντουανέττα Δεμντζάν», δηλαδή – σύμφωνα με όλα τα λεξικά της ελληνικής γλώσσας – ως χώρος που προορίζεται για μελέτη ή και έρευνα ΚΑΙ ΟΧΙ ως δημόσιο εκπαιδευτήριο – Νηπιαγωγείο, (όπως προσφάτως εξέφρασε επιθυμία και μεθοδεύει την μετατροπή του ο Δήμος Αλεξανδρούπολης), «μετά βιβλιοθήκης ξένων γλωσσών».

Στην επιστολή, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας αναφέρει σειρά εγγράφων και στοιχείων, ζητώντας από τους Δημοτικούς Συμβούλους να μην ψηφίσουν την μετατροπή του κτιρίου σε δημόσιο σπουδαστήριο και κατ΄επέκταση για την λειτουργία του 12ου Νηπιαγωγείου Αλεξανδρούπολης, παρά την τελευταία ανακοίνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης ότι δεν υπάρχει ακόμη οριστική απόφαση και γνωμοδότηση της επιτροπής, υπό τον φόβο να μην βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων.

Η επιστολή διαμαρτυρίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας A.P.L.F. – D.U., προς τον Δήμο Αλεξανδρούπολης για την εκδηλωθείσα πρόθεση του για μετατροπή του ακινήτου της διαθέτιδος Αντουανέττας Δεμτζάν σε δημόσιο εκπαιδευτήριο – νηπιαγωγείο αντί της χρήσης του ως σπουδαστηρίου και βιβλιοθήκης όπως ορίζεται στη Δημόσια Διαθήκη της τελευταίας:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email