Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Δεν αποκλείουν στην κυβέρνηση το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρότερων μέτρων έναντι του κορωνοϊού

Τα πάρτι στις παραλίες και ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς στα αστικά κέντρα έχουν θορυβήσει την κοινότητα των λοιμωξιολόγων, με το κυβερνητικό επιτελείο να επιστρατεύει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την αποφυγή νέων εστιών υπερμετάδοσης.

Το γεγονός μάλιστα ότι τα μεγάλα αστικά κέντρα παραμένουν ακόμη γεμάτα με το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων τους λόγω κορωνοϊού δημιουργεί εικόνες συνωστισμού σε συρμούς και λεωφορεία, ιδίως τις ώρες αιχμής, εντείνοντας την επιτήρηση στο εξής, τόσο ως προς τη χρήση μάσκας, αλλά και ως προς την τήρηση αποστάσεων.

Υπό αυτό το πρίσμα, δεν αποκλείεται αφενός η μεγαλύτερη συχνότητα στα δρομολόγια για αραιότερο καταμερισμό του επιβατικού κοινού και αφετέρου η περαιτέρω εντατικοποίηση των μέτρων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τους χώρους ψυχαγωγίας τις επόμενες ημέρες, με την κυβέρνηση να έχει σημάνει κατά πληροφορίες συναγερμό και για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου.

Μάλιστα, για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στο μέτωπο αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην κοινότητα, αναφέρθηκε εκτενώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, επισημαίνοντας πως «υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, ιδίως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, που οφείλεται σε απαράδεκτα φαινόμενα συναθροίσεων, συνωστισμού και χαλάρωσης στην τήρηση των μέτρων ατομικής προφύλαξης. Μπροστά σε όλα αυτά, η κυβέρνηση εντατικοποίησε τους ελέγχους».

Ο ίδιος απηύθυνε εκ νέου ισχυρή σύσταση για τη χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά πως «κερδίσαμε την πιο δύσκολη μάχη, όχι ακόμη τον πόλεμο. Αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, υπογράμμισε πως βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων με τους λοιμωξιολόγους, η περαιτέρω υποχρεωτική χρήση μάσκας, σε διάφορους κλειστούς χώρους, μεταξύ των οποίων τα εμπορικά πολυκαταστήματα, ακόμα και το ενδεχόμενο χρήσης στις εκκλησίες λαμβάνοντας υπόψη τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στα αστικά κέντρα.

Με πληροφορίες από protothema.gr και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη