Κυριακή 19 Μαΐου 2024

«Δεν είμαι σταχτοδοχείο»… Αυτό θα έλεγε αν μιλούσε ότι απέμεινε από το δέντρο!

Το σημείο που απεικονίζεται στο φωτογραφικό στιγμιότυπο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Αλεξανδρούπολης στο ύψος της 14ης Μαΐου. Στο σημείο εκείνο πριν από αρκετό καιρό υπήρχε ένα δέντρο. Όπως και σε άλλα σημεία της πόλης έτσι και εκεί το δέντρο έχει κοπεί και απέμεινε ένα κουφάρι που θυμίζει ότι στο σημείο «κατοικούσε» ένα δέντρο.

Αποτέλεσμα αυτής της απαξίωσης στα δέντρα είναι να ακολουθήσει και η απαξίωση των περαστικών όπου πετούσαν στο σημείο ό,τι έβρισκαν όπως αποτσίγαρα αλλά και σκουπίδια. 

Έπρεπε να ευαισθητοποιηθεί μία επαγγελματίας που διατηρεί κατάστημα στο σημείο, να φροντίσει για τον καλλωπισμό και μαζί να τοποθετήσει μια καρδούλα με το μήνυμα «Δεν είμαι σταχτοδοχείο» με σκοπό να λειτουργήσει αποτρεπτικά στους ασυνείδητους περαστικούς.

Αυτό συμβαίνει όταν απαξιώνεις και κόβεις τα δέντρα και στη συνέχεια δε φροντίζεις ούτε καν την αποκατάσταση του σημείου. 

Αυτό συμβαίνει επίσης όταν απουσιάζει και ο πολιτισμός από αυτούς που παίρνουν και πετούν ασυνείδητα  τα αποτσίγαρα τους και τα σκουπίδια τους. 

Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι ευσυνείδητοι δημότες που δεν μπορούν να περιμένουν και «παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους». 

Τους συγχαίρουνε για αυτήν την όμορφη πράξη!

Μας ζήτησαν να διατηρήσουμε την ανωνυμία τους και το κάνουμε με σεβασμό στην πράξη τους. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη