Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Δεν ευόδωσαν οι πιέσεις – Μετακινείται οριστικά το ΑΤΜ από τον Πεντάλοφο

Οριστική και αμετάκλητη φαίνεται ότι είναι η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να αποσύρει από τον Πεντάλοφο του Δήμου Ορεστιάδας το ΑΤΜ της, όπως αναφέρεται στην απάντηση που έλαβαν από τα αρμόδια διοικητικά στελέχη της Τράπεζας ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Δερμεντζόπουλος.

Παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν από βουλευτές, δήμο και φορείς, αλλά και την απόφαση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πενταλόφου να παραχωρήσει στο εξής δωρεάν τον χώρο όπου είναι εγκατεστημένο το μηχάνημα, η Τράπεζα δεν φαίνεται να μεταπείθεται, επικαλούμενη το κόστος των 160 ευρώ/δρομολόγιο, που λαμβάνει η ιδιωτική εταιρεία, η οποία ανεφοδιάζει με χρήματα το ΑΤΜ.

Στο θέμα αναφέρθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Είναι στο Χέρι μας», Φώτης Χαντζής, παρατηρώντας πως «οι διαμαρτυρίες που προηγήθηκαν δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα», και ζητώντας από τον δήμαρχο να ενημερώσει επίσημα το σώμα για τις τελικές αποφάσεις της Τράπεζας. «Δυστυχώς, δεν συγκινούνται ούτε με τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου», απάντησε ο κ. Μαυρίδης, σχολιάζοντας το περιεχόμενο της απάντησης που έλαβε την περασμένη Παρασκευή από τη διοίκηση της Τράπεζας. «Τέτοιες αποφάσεις των τραπεζών, που στηρίχτηκαν από τον ελληνικό λαό, είναι θλιβερές και εξοργιστικές…», πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «δυστυχώς, τα μηνύματα είναι αρνητικά ακόμα και μετά τις πιέσεις που ασκήθηκαν σε Υπουργεία».

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη