Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Δεν θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις της εκκλησίας – Δείτε τι θα γίνει με αυτές του Δήμου

Με ανακοίνωσή της σήμερα, η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως ενημέρωσε ότι δε θα λειτουργήσει φέτος τις μαθητικές κατασκηνώσεις στη Μάκρη. Η ανακοίνωση αναφέρει “με αίσθημα ευθύνης ενημερώνει την τοπική κοινωνία ότι μετά από συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία και για λόγους πρόνοιας και ασφάλειας των παιδιών δεν θα λειτουργήσει φέτος τις Μαθητικές Κατασκηνώσεις «ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ» στην Μάκρη.”

Στο μεταξύ, πυρετώδεις είναι οι εργασίες που γίνονται στον χώρο της κατασκήνωσης της Μάκρης του Δήμου Αλεξανδρούπολης με σκοπό να καταφέρουν οι άνθρωποι του Δήμου να λειτουργήσουν τη φετινή σεζόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στο focustonevro.gr, στόχος της νέας διοίκησης είναι η κατασκήνωση να ανοίξει στα μέσα Ιουλίου με σκοπό να δημιουργήσει πέντε περιόδους κατασκηνωτών. Αν το χρονοδιάγραμμα δεν βγει, τότε η έναρξη θα γίνει λίγο αργότερα και θα γίνουν τέσσερις περίοδοι κατασκηνωτών.

Η εικόνα σήμερα

Αυτό όμως που προκαλεί ενδιαφέρον είναι η κακή εικόνα που παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός των κατασκηνώσεων. Φαίνεται ότι η νέα διοίκηση δεν παρέλαβε στην καλύτερη κατάσταση τον χώρο και κάνει λόγο για πολλές καταστροφές και ελλείψεις.
Τα ευρήματα από την καταγραφή υλικών στην κατασκήνωση ήταν ανησυχητικά. Μεγάλο μέρος του εξοπλισμού είναι σε κακή κατάσταση και πρέπει να αντικατασταθεί. Η καταγραφή συνεχίζεται ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει και οι επισκευές, όπου αυτές χρειάζονται.

Φαίνεται ότι ο φάκελος “κατασκηνώσεις Μακρής” θα απασχολήσει την τοπική επικαιρότητα.
Ας ελπίσουμε πάντως ότι η κατασκήνωση θα προλάβει να λειτουργήσει για να την απολαύσουν τα παιδιά του Δήμου της Αλεξανδρούπολης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email