Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δεν μένει με «σταυρωμένα τα χέρια» η Πρωτοβουλία για την Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου – Επιστολές στον Υφυπουργό Παιδείας και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αγώνα

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ

Με δύο επιστολές, η μια προς τον Υφυπουργό Παιδείας, Βασίλη Διγαλάκη και η άλλη προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αγώνα, Δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, τα μέλη της Πρωτοβουλίας για την Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου εκφράζουν την αγωνία και την ανησυχία τους για τον πολύτιμο χρόνο που ξοδεύτηκε, δίχως να έχει υπάρξει κάποια μέριμνα για την επίλυση των ζητημάτων, που είχαν καταγραφεί τους προηγούμενους μήνες. Τα μέλη καλούν του αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες ώστε η νέα ακαδημαϊκή χρονιά για την Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου να μην ολοκληρωθεί πριν καλά καλά ξεκινήσει…Διαβάστε παρακάτω την επιστολή προς τον Υφυπουργό Παιδείας:

«Κύριε Υφυπουργέ,

Με την επιστολή αυτή σας εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για το μέλλον της Νοσηλευτικής σχολής Διδυμότειχου, αλλά και για την εκκίνηση της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Στις 20 Ιουλίου 2020 σας αποστείλαμε ψήφισμα που συνυπογράφηκε από πλέον των 170 συλλόγων και κοινωνικών φορέων με εκτενή και πολλαπλά επιχειρήματα για την ανάγκη θωράκισης και αναβάθμισης της Νοσηλευτικής αποδεικνύοντας την σημαντικότητα της ύπαρξη της στην τοπική κοινωνία και το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, καθώς και την καταβαράθρωση του κοινωνικού ιστού από μια ενδεχόμενη κατάργηση της, μιας πόλης – προμαχώνα της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έπειτα από την συνάντηση του Ιουλίου με τους πολιτικούς φορείς της περιοχής που πραγματοποιήθηκε, με δική σας πρωτοβουλία, για την αναγκαιότητα της επίλυσης του
σύνθετου προβλήματος της εύρυθμης λειτουργίας και αναβάθμισης της Νοσηλευτικής, φτάσαμε μετά από ένα ανενεργό μεσοδιάστημα στην αρχή πάλι του νέου ακαδημαϊκού έτους, χωρίς αποτελέσματα, με κίνδυνο την αδυναμία στην έναρξη των μαθημάτων λόγο άλυτων ζητημάτων.

Απευθυνόμενοι σε έναν Ακαδημαϊκό Καθηγητή, που γνωρίζει εκ των έσω την συμβολή του πανεπιστημιακού ιδρύματος στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Απευθυνόμενοι σε έναν Κρητικό, που γνωρίζει καλά ότι μόνο με την διεκδίκηση και με την πρόσθεση έρχεται η ανάπτυξη και όχι με την αφαίρεση.

Απευθυνόμενοι στον αρμόδιο Υφυπουργό, ένα στέλεχος μιας κυβέρνησης, που θέλει και επιζητεί ο Έβρος να είναι ΟΡΘΙΟΣ και ΔΥΝΑΤΟΣ.

Ζητούμε επιτακτικά την άμεση ρύθμιση των θεμάτων για την εύρυθμη εκκίνηση και λειτουργία της για το νέο ακαδημαϊκό έτος που δυστυχώς ακόμη και σήμερα είναι σε
δυσχερή θέση, για να μην αναβιώσουμε τις περσινές ανεπίτρεπτες καταστάσεις και αξιώνουμε την οριστική επίλυση με την αναβάθμιση σε τμήμα του παραρτήματος της Νοσηλευτικής του, την ανάπτυξη επιπλέον τμημάτων και έδρα το Διδυμότειχο με όλες τις απαραίτητες δομές.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε με αγωνία τις ενέργειες σας».

Αντίστοιχα η επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αγώνα είναι η ακόλουθη:

«Με την επιστολή αυτή σας εκφράζουμε την δυσφορία μας αλλά και την έντονη ανησυχία μας για το μέλλον της Νοσηλευτικής σχολής Διδυμότειχου καθώς και για την εκκίνηση της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ» δημιουργήθηκε για την στήριξη της Σχολής και την επικουρική υποστήριξη της επιτροπής Αγώνα του Δήμου Διδυμοτείχου.

Στις 20 Ιουλίου 2020 σας αποστείλαμε το ψήφισμα που διαμορφώσαμε, όπως και στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά και σε όλους τους βουλευτές και τα κόμματα της Ελληνικής Βουλής που συνυπογράφηκε από πλέον των 170 συλλόγων και κοινωνικών φορέων με εκτενή και πολλαπλά επιχειρήματα για την ανάγκη θωράκισης και αναβάθμισης της Νοσηλευτικής αποδεικνύοντας την σημαντικότητα της ύπαρξής της στην τοπική κοινωνία και το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, καθώς και την καταβαράθρωση του κοινωνικού ιστού από μια ενδεχόμενη κατάργηση της, μιας πόλης – προμαχώνα της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έπειτα από δική μας πρωτοβουλία στις 6/8/2020 προσκαλέσαμε συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου για την ενημέρωση μας για τα πεπραγμένα μετά την συνάντηση του Ιουλίου με τον Υφυπουργό, κ. Βασίλη Διγαλάκη. Εκεί μετά την πληροφόρηση μας, δεν ειπώθηκαν ούτε οι θέσεις σας, αλλά ούτε το πλάνο σας διότι ζητήθηκε να σεβαστούμε τις θεσμικές διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά
και της Επιτροπής Αγώνα πράγμα που έγινε αποδεκτό. Τονίστηκε όμως ότι ο χρόνος είναι λίγος και πρέπει οι ενέργειες ήδη να συνεχίζονται πιο εσπευσμένα και με έμφαση επιστήσαμε την προσοχή στο γεγονός ότι η νέα ακαδημαϊκή χρονιά και η εξεταστική ξεκινά οσονούπω και δεν πρέπει επ’ ουδενί να έχουμε τα ίδια φαινόμενα με την προηγούμενη χρονιά, αιτία που θα επιβαρύνει αρνητικά τη λειτουργία και το μέλλον της σχολής και θα ταλαιπωρήσει τους φοιτητές και τις οικογένειές τους.

Δυστυχώς μετά από ένα δημοτικό συμβούλιο αποκλειστικά για την Νοσηλευτική που δεν έβγαλε αποτελέσματα, και μια σύσκεψη της επιτροπής αγώνα με τα ιδία ακριβώς
συμπεράσματα και επιδιώξεις με την αρχική σύσκεψη και έπειτα από ένα ανενεργό μεσοδιάστημα φτάσαμε στην αρχή πάλι του νέου ακαδημαϊκού έτους χωρίς αποτελέσματα με κίνδυνο την αδυναμία στην έναρξη των μαθημάτων λόγω άλυτων ζητημάτων.

Ζητούμε επιτακτικά τις άμεσες ενέργειες σας σε συνεργασία με τους αρμοδίους που θα ρυθμίσει τα θέματα που αφορούν την εύρυθμη εκκίνηση και λειτουργία της για το νέο ακαδημαϊκό έτος που δυστυχώς ακόμη και σήμερα είναι σε δυσχερή θέση, για να μην αναβιώσουμε τις περσινές ανεπίτρεπτες καταστάσεις.

Κατά δεύτερον την εισήγηση συγκεκριμένων λύσεων που θα αφορούν την στέγαση των νέων σχολών (υφιστάμενα κτήρια) και την παραχώρηση κατάλληλου οικοπέδου για την ανέγερση νέων πανεπιστημιακών κτηρίων. Καθώς και συγκεκριμένες προτάσεις για την διευκόλυνση των υποψήφιων καθηγητών που θα δηλώσουν για την διδασκαλία στην σχολή.

Αναμένουμε με αγωνία τις ενέργειες σας».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη