Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Δεν ξεχνάει την απειλή του Έβρου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ – Έρχονται σύντομα 80 τεθωρακισμένα Μ117

Να ενισχύσουν τις στρατιωτικές μονάδες του Έβρου είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εντολές του στρατηγού Φλώρου που δεν ξεχνάει την απειλή των Τούρκων για έφοδο ορδών λαθρομεταναστών στα σύνορα του Έβρου.

Στο μεταξύ, οι επιτελείς και το ΓΕΣ καταβάλλουν προσπάθειες για την απόκτηση μέχρι τις αρχές του νέου έτους 80 τεθωρακισμένων οχημάτων ασφαλείας «Μ1117» που θα αποσύρουν οι ΗΠΑ και τα οποία υπηρετούν στη Γερμανία.

Τα 80 Μ1117 βρίσκονται στη Γερμανία και υπάρχει δυνατότητα να αποκτηθούν νωρίτερα και μάλιστα με ελάχιστα μεταφορικά…αφού ελεγχθούν βέβαια πρώτα από κλιμάκια του Τεχνικού Σώματος.

Τα οχήματα αυτά μπορούν άνετα να υποβοηθήσουν τις μονάδες που επιχειρούν στα σύνορα του Έβρου και να χρησιμοποιηθούν κατά των ορδών που κάποια στιγμή θα στείλει ο Ερντογάν.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, προερχόμενος από τις Ειδικές Δυνάμεις, έχει βάλει σκοπό και στόχο να ενισχύσει τη χρυσή εφεδρεία του ΓΕΣ, την ταξιαρχία των Πεζοναυτών με τα αμφίβια «AAV7A».

Εκτιμάται ότι η παράδοση των οχημάτων στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2020 ή τις αρχές του 2021 και ο αριθμός τους θα καλύπτει τις ανάγκες ενός συγκροτήματος αποβατικού τάγματος, με 18 οχήματα τυπικής διαμορφώσεως, ένα διοικητικό και ένα περισυλλογής.

Η παραλαβή των αμφιβίων τεθωρακισμένων «AAV7A1» από την ταξιαρχία των Πεζοναυτών είναι η ελληνική απάντηση στην πρεμιέρα του αμφίβιου τουρκικού «AAV7» που παρουσιάστηκε στην Έκθεση IDEF 2019 στην Κωνσταντινούπολη!

Πηγή: veteranos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email