Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Δεν πήγαν «στράφι» οι διαμαρτυρίες ενάντια στο λουκέτο της Τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια – Μερική ικανοποίηση για την πρωτόγνωρη υπαναχώρηση της Τράπεζας

Μετά τις 18 Δεκεμβρίου μπαίνει σε νέο καθεστώς λειτουργίας η Τράπεζα Πειραιώς στα Δίκαια του δήμου Ορεστιάδας, αφού, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε σήμερα (07/12) από τα αρμόδια διοικητικά στελέχη της Τράπεζας ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, το υποκατάστημα δεν θα κλείσει ολότελα, αλλά θα λειτουργεί με τον χαρακτήρα του “κινητού”, δύο ημέρες την εβδομάδα με πλήρες ωράριο, στον ίδιο χώρο. “Δεν πανηγυρίζουμε, είναι μία μικρή, ελάχιστη νίκη της τοπικής κοινωνίας” ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Μαυρίδης, εκτιμώντας ότι θα προστεθεί σύντομα, τουλάχιστον άλλη μία ημέρα λειτουργίας του υποκαταστήματος. Παράλληλα, όπως σημείωσε, εν όψει αναδιάρθρωσης της μετοχικής σύνθεσης της “Πειραιώς” και μεγαλύτερης συμμετοχής, σε αυτήν, του Ελληνικού Δημοσίου, “θα μπορεί να γίνει μία διαφορετική συζήτηση μεταξύ τοπικής κοινωνίας και κυβέρνησης επί της διεκδίκησης να επαναλειτουργήσει πλήρως το υποκατάστημα των Δικαίων”.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε “μερικώς ικανοποιημένος” από την εξέλιξη που του γνωστοποιήθηκε σήμερα, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι άλλαξαν μόνον για την περίπτωση του υποκαταστήματος των Δικαίων οι σχεδιασμοί οριστικής παύσης λειτουργίας, αφού όπως είπε, “δεν έχει γίνει γνωστή αντίστοιχη απόφαση για τα περισσότερα από 50 υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα, που είτε έχουν ήδη κλείσει είτε θα κλείσουν σε λίγες ημέρες”. Ο ίδιος δήλωσε ότι “τα ισχυρά επιχειρήματα που διατυπώθηκαν από όλους, οι προσπάθειες που έγιναν από το σύνολο των θεσμικών φορέων, των συλλογικοτήτων και των πολιτών και η καλή συνεργασία με την Τράπεζα, οδήγησαν στην ανάκληση της αρχικής απόφασης”, πρόσθεσε επίσης πως “παραμένει κοινή στόχευση η συνεχής και πλήρης λειτουργία του υποκαταστήματος” κι αυτό, όπως είπε, θα επιδιωχθεί και στη συνέχεια.

Τέλος, η διοίκηση της Τράπεζας διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσουν κανονικά να λειτουργούν και τα 8 ΑΤΜ που διατηρεί εντός της γεωγραφικής επικράτειας του δήμου Ορεστιάδας.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη