Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Δεσπότης «μαϊμού», σιδερογροθιές και πετροπόλεμος – Χ. Τυρμπάκης: « Ουδεμία σχέση έχουμε με αυτά»

Εκτεταμένα επεισόδια προκλήθηκαν την Τρίτη, κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης στο ΚΥΤ Φυλακίου, με σκοπό την διαμαρτυρία για την επέκταση της δομής.

Άτομα τα οποία δεν ανήκαν στους ανθρώπους που ειρηνικά πραγματοποίησαν πορεία και διαμαρτυρήθηκαν για το ΚΥΤ, προχώρησαν σε σύγκρουση με την αστυνομία η οποία στη συνέχεια έκανε ρίψη χημικών, ενώ ακολούθησε πετροπόλεμος.

Το γεγονός καταδίκασε ο πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης, τονίζοντας ότι ο ίδιος αλλά και οι κάτοικοι του Έβρου που οργάνωσαν την διαμαρτυρία, δεν έχουν καμία σχέση με τα επεισόδια που έγιναν. Αναλυτικά αναφέρει:

“Ουδεμία σχέση και ευθύνη έχουμε με αυτά που συμβαίνουν στη σημερινή διαδήλωση φορέων και οργανώσεων και καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας από τους πολίτες και την αστυνομία”.

Αφορμή για να προχωρήσει ο κ. Τυρμπάκης στην κοινοποίηση του παραπάνω μηνύματος, πέρα από τα επεισόδια, στάθηκαν και άλλα γεγονότα όπως η παρουσία περίεργων στοιχείων, όπως αυτή του μητροπολίτη “μαϊμού”, γνωστού μέσα από τα social media. Πρόκειται για ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο που άλλοτε βγαίνει σε βίντεο στο διαδίκτυο φορώντας ράσο και φέροντας “εγκόλπια” και άλλοτε με τις… πιτζάμες υβρίζοντας, προσβάλλοντας και, φυσικά, σκανδαλίζοντας τον κόσμο. Το συγκεκριμένο πρόσωπο, σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxtimes.gr, εκδιώχθηκε κακήν κακώς από μεγάλη μονή του Αγίου Όρους και αφού αυτοχειροτονήθηκε αρχιερέας, βρίσκεται σε σπίτι στην Αθήνα όπου δημιουργεί βίντεο και τα αναρτά στο διαδίκτυο για να δημιουργήσει πρόβλημα στη συγκεκριμένη Μονή και φυσικά στον Ορθόδοξο κλήρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα αναμένεται να κινηθούν νομικές διαδικασίες εναντίον του.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί, ότι στην έρευνα που έγινε από την αστυνομία που προχώρησε και σε 8 συλλήψεις, σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα κοντά στο σημείο, βρέθηκαν σιδερογροθιές και άλλα αντικείμενα, που δεν συνάδουν με τον χαρακτήρα και το ποιόν των κατοίκων του Έβρου που διαδήλωναν ειρηνικά.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email