Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης: Στους 6 φορείς πανελλαδικά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ολιστικής διαχείρισης υδάτων και αστικών λυμάτων

Μια ακόμη σημαντική επιτυχία σημειώνεται στους καιρούς μας, για την Δ.Ε.Υ.Α.Α. και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης!

Μετά από προσπάθειες, ελέγχους, συζητήσεις και διαπραγματεύσεις η Δ.Ε.Υ.Α. Αλεξανδρούπολης συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους 6 φορείς μαζί με τον Δήμο Κασσάνδρας, την Δ.Ε.Υ.Α. Ρεθύμνου, την Δ.Ε.Υ.Α. Κορίνθου, την Περιφέρεια Αττικής και την ΕΥΔΑΠ Α.Ε. , οι οποίοι πιλοτικά θα συμμετέχουν στο «Πρόγραμμα ολιστικής διαχείρισης υδάτων και αστικών λυμάτων» του Προγράμματος «Περιβάλλον και κλιματική αλλαγή 2021-2027» του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω ΕΣΠΑ.

Στο πλαίσιο εκπόνησης μελέτης, πραγματοποιήθηκε μια συνολική αξιολόγηση της επιχειρησιακής και οικονομικής απόδοσης της ΔΕΥΑΑ μέσω ενός συνόλου δεικτών απόδοσης που σχετίζονται με τους υδάτινους πόρους και τις περιβαλλοντικές επιδόσεις, το προσωπικό και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά καθώς και την οικονομική βιωσιμότητα.

Σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης, παρουσιάστηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός, τα εκτελούμενα έργα, οι εκπονούμενες μελέτες και η ΔΕΥΑ του μέλλοντος.

Στην προσφώνηση του ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Δ.Ε.Υ.Α. Αλεξανδρούπολης Χαράλαμπος Μιχαηλίδης μεταξύ άλλων ανέφερε:

Κύριε Μαμαλούγκα, κυρίες και κύριοι στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης, κυρίες και κύριοι στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των Τεχνικών Συμβούλων JASPERS , κύριοι στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» 2021-2027, η έλευση σας στον Δήμο μας, μας τιμά ιδιαίτερα και κρίνεται σαν πολυσήμαντο γεγονός, διότι ο λαός της ακριτικής Αλεξανδρούπολης ταυτίζει την σημερινή σας παρουσία και με την επίλυση βασικών προβλημάτων που τον απασχολούν και που απαιτούν την συνεργασία μας, καθώς σημαντικά θα ανακουφίσουν τον τόπο μας .Κυρίες και κύριοι προσκεκλημένοι, γνωρίζουμε τον όγκο των υψηλών σας υποχρεώσεων και ευθηνών, όμως ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι η Αρχή και το Τέλος της ΕΛΛΑΔΑΣ, είναι η βιτρίνα και η ασπίδα της ΕΛΛΑΔΑΣ, είναι ο τόπος τον οποίο ο Ακρίτας Εβρίτης με τον καθημερινό αγώνα φρούρησης και επιβίωσης τον καθαγιάζει. Για τους λόγους αυτούς και για άλλους που δεν είναι δυνατόν να ειπωθούν στην σύντομη αυτή προσλαλιά, θεωρούμε επιβεβλημένη την μεγιστοποίηση των προσπαθειών ανάπτυξης της ευαίσθητης αυτής περιοχής. Η Αλεξανδρούπολη έχει στραμένη με μεγάλο ενδιαφέρον την προσοχή της σε τούτη την στιγμή. Ως Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Αλεξανδρούπολης με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό μας Συμβούλιο, τιμώντας την έλευση σας, σας καλοσορίζουμε στον Δήμο μας .

Σας αναφέρω πως το σχέδιό μας, αφουγκράζεται όλες τιςανάγκες της περιοχής μας, όλες τις ειδικές συνθήκες κάθε γωνιάς του Δήμου μας καιεπιχειρεί ολοκληρωμένα, αποτελεσματικά και βιώσιμα να δώσει οριστικές λύσεις σταχρόνια προβλήματα αλλά και να αποτρέψει την έλευση νέων προβλημάτων, αναλογιζόμενοι τα νέα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής και της οργής της φύσης και του περιβάλλοντος καθώς και την ενεργειακή ένδεια.

Στο πλαίσιο αυτό, παραθέτουμε σε πίνακα μελέτες (κατασκευές δικτύων (Νερού – Λυμάτων – Βρόχινου Νερού) – επεκτάσεις εργοστασίων (Νερού & Λύματος) εύρεση – μελέτη 2ου υδροταμιευτήρα, για την συνολική-ολιστική προσέγγιση στις υφιστάμενες υποδομές μας και τις υποδομές που θα δημιουργηθούν, στην συντονισμένη οργάνωσή μας ώστε να εξασφαλίσουμε για τις επόμενες γενιές την βεβαιότητα για τη σωστή διαχείριση, την ασφαλή επεξεργασία και την διαφύλαξη των υδάτινων πόρων για όλο τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Οι πυλώνες στους οποίους στηρίζεται ο σχεδιασμός μας είναι εντός των πεδίων δράσης και αναλύονται ως εξής:

1. Προσιτό και καθαρό νερό για όλους

2. Κυκλικότητα και προστασία περιβάλλοντος

3. Ενεργειακή αναβάθμιση, μείωση αποτυπώματος άνθρακα

4. Ψηφιακή αναβάθμιση

Πατήστε εδώ για να δείτε την παρουσίαση:

https://deyaalex.gr/…/olistiki_prosegisi_stin_diaxirisi…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη