Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Δεύτερη στον κόσμο η Εθνική πόλο Νέων Γυναικών – Ηττήθηκε στον τελικό από την Ισπανία

Το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κατέκτησε η Εθνική ομάδα πόλο Νέων γυναικών που ηττήθηκε με 10-5 από την Ισπανία στον τελικό της διοργάνωσης της Νετάνια. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου και της Ευτυχίας Καραγιάννη πλήρωσε την κακή απόδοση που είχε στο πρώτο οκτάλεπτο. Οι Ισπανίδες προηγήθηκαν με 5-1 στο φινάλε και έφτασαν στο 6-1 στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου κρατώντας με σχετική άνεση το προβάδισμά τους.

Όπως και να έχει όμως πρόκειται για μία ακόμη μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό πόλο που συμμετείχε στον τελικό μίας ακόμη μεγάλης διοργάνωσης. Για την Ισπανία από τρία γκολ σημείωσαν Ρουθί Μπαρίλ Αριάντνα και Καμί Αμορός.

Το ασημένιο μετάλλιο που πήρε η εθνική υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών είναι το τέταρτο της Ελλάδας στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα της εν λόγω κατηγορίας. Η χώρα μας είχε ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου το 1997 στην Πράγα, αλλά έκτοτε μετράει δύο χαμένους τελικούς, το 2017 από τη Ρωσία στο Βόλο (στα πέναλτι) και τώρα από την Ισπανία, η οποία κατέκτησε για δεύτερη φορά στην ιστορία της τον τίτλο. Η «γαλανόλευκη» έχει πάρει και ένα χάλκινο μετάλλιο, το 2013, πάλι στο Βόλο.

Οκτάλεπτα: 1-5, 0-1, 3-3, 1-1

Ελλάδα (Καμμένου/Καραγιάννη): Ζαφειράκη, Τριχά 1, Φουντωτού, Σιούτη, Κανετίδου 1, Γιαννοπούλου, Νίνου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Κατσίμπρη, Μπιτσάκου, Κοντονή 1, Τορνάρου, Καρύτσα

Ισπανία (Βαλς Ναρτ): Χιμένεθ Πέρεθ, Καρδόνα Κος, Γκόμεζ ντε λε Πουέντε, Ρουίθ Μπαρίλ Α. 3, Φριγκόλα, Πέρεθ Βίβας, Φαρέ Κολομίνα 1, Πρατς, Καμαρένα 1, Καμί 3, Ρουίθ Μπαρίλ Ε. 2, Παλάσιο, Τέρε Μαρτί

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ουγγαρία, που νίκησε στον «μικρό» τελικό την Ιταλία με 12-10.

Πηγή: ethnos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email