Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημήτρης Χατζής: Το παιδί θαύμα από την Καβάλα!

Ο Δημήτρης Χατζής, μόλις 21 ετών σήμερα, αποτελεί αναμφίβολα ένα παιδί θαύμα για το οποίο μιλούν όλοι εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ μετρά ήδη δεκάδες διακρίσεις στο ενεργητικό του.

Πρόκειται για τον νεαρό, που στα 16 του δημιούργησε ένα ανθρωποειδές ρομπότ ενώ πλέον έχει φτιάξει τη δική του startup εταιρία, που ξεκίνησε μέσα από το εφηβικό του δωμάτιο στην Καβάλα, και φιλοδοξεί να κατακτήσει όλο τον κόσμο.

Στην startup του, κατασκευάζει μόνος του ένα καινοτόμο προϊόν, που δίνει νέα οπτική στην κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλα.

Ο Δημήτρης, γνωστός και ως το παιδί θαύμα της Καβάλας, είναι αυτοδίδακτος και άρχισε να ασχολείται από μικρός και να πειραματίζεται με τη ρομποτική. Σε ηλικία 16 ετών άλλωστε είχε ήδη κατασκευάσει τους δικούς του 3D εκτυπωτές και αλλά και τον «Troopy», ένα ανθρωποειδές ρομπότ ύψους 1,85 μ.

Το παιδί θαύμα της Καβάλας 

Στην ηλικία των 11 χρόνων, με αφορμή μία κινηματογραφική ταινία, ξεκίνησε να ασχολείται με τη ρομποτική, ως αυτοδίδακτος, βλέποντας video στο διαδίκτυο.

Στα 16 δημιούργησε τον δικό του προηγμένο 3D εκτυπωτή και ξεκίνησε να κατασκευάζει τον Troopy, ένα ανθρωποειδές ρομπότ τύπου InMoov. Ανέπτυξε το project δουλεύοντας το λογισμικό για να μπορεί δώσει στον Troopy τεχνητή νοημοσύνη και προσέθετε στον σκελετό του Troopy κομμάτια που σχεδίαζε και κατασκεύαζε στον 3D εκτυπωτή.

Το πρωτότυπο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, τράβηξε την προσοχή σε εκθέσεις τεχνολογίας και επιστημών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, όπως η έκθεση του Massachusetts Institute of Technology, η έκθεση νέων τεχνολογιών της Ελβετίας και το Athens Science Festival.

Πηγή: xanthinea.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη