Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Δημιουργείται νέο Μουσικό Γυμνάσιο στην Ορεστιάδα

Έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας η ίδρυση νέου Μουσικού Γυμνάσιου στην Ορεστιάδα. Σύμφωνα με τις αναφορές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η ύπαρξη καλλιτεχνικών και πολιτιστικών ομίλων, συλλόγων, χορωδιών και ιδιωτικών ωδείων, καθιστά απαραίτητη και αναγκαία την ίδρυση ενός Μουσικού Γυμνασίου στην πόλη της Ορεστιάδας. Υπάρχει ήδη σε λειτουργία το Μουσικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης και είναι αναγκαία, για λόγους ισορροπίας και ευκαιριών προς όλους τους πολίτες του νομού μας, η ίδρυση ενός Μουσικού Γυμνασίου στην πόλη της Ορεστιάδας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις τη τοπικής κοινωνίας.

Έτσι το θέμα τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο με εισηγητή τον κ. Ορμανλίδη, ο οποίος τόνισε και ο ίδιος την αναγκαιότητα δημιουργίας και στέγασης ενός τέτοιου έργου. Η αναγκαιότητα είναι σίγουρα μεγάλη, αλλά πρέπει μέχρι να βρεθούν πόροι ώστε να στεγαστεί αυτόνομο ένα τέτοιο σχολείο να προτείνουμε κάποιες εναλλακτικές λύσεις. Έτσι δόθηκε ως πρόταση και φυσικά προσωρινή λύση, την στέγαση του Μουσικού Γυμνασίου στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας. Όπου υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες να στεγαστεί το Μουσικό Γυμνάσιο Ορεστιάδας, μέχρι να προχωρήσει η δημιουργία ενός νέου κτιρίου.
Θετικοί στην πρόταση αυτή ήταν όλες οι παρατάξεις και οι δημοτικοί σύμβουλοι με πολλές εναλλακτικές ιδέες και προτάσεις. Ζήτησαν μάλιστα να γίνει ένα δημοτικό συμβούλιο αποκλειστικά για αυτό το θέμα, ώστε να εξασφαλιστεί η σίγουρη ίδρυση ενός τέτοιου έργου.

Ο κ. Βαρσαμακίδης πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΟ διευκρίνισε πως αυτό το έργο αφορά μία τάξη 25 ατόμων Α Γυμνασίου και θα είναι πρωινής λειτουργίας, οπότε είναι μια εναλλακτική λύση γιατί τα μαθήματα της ΔΗΚΕΠΑΟ συνήθως γίνονται απογευματινές ώρες. Υπάρχει και η δυνατότητα παραχώρησης μουσικών οργάνων για την εκπαίδευση τους από το Δημοτικό Ωδείο.

Αισιόδοξη χαρακτήρισε η κ. Γκουγκουσκίδου την πρόταση μετά από τόσες μειώσεις και κλεισίματα σχολείων και τάξεων. Συμφώνησε απόλυτα προς τη δημιουργία ενός τέτοιου αυτόνομου σχολείου αλλά και να το διεκδικήσουμε. «Πρέπει να ενεργοποιήσουμε τους συλλόγους καθηγητών, τους πολιτιστικούς συλλόγους, που έχουν σχέση με την παραδοσιακή μουσική, τον Εμπορικό Σύλλογο και όλους τους φορείς ώστε να γίνουν αιτήματα μαθητών και να προχωρήσει αυτή η δράση.

Η πόλη της Ορεστιάδας έχει μακρά μουσική και πολιτιστική κληρονομιά που είναι αναγκαίο να διατηρηθεί. Υπάρχει αύξηση του μαθητικού πληθυσμού στην πόλη της Ορεστιάδα και αντίστοιχα μεγάλη και η δραστηριότητα των ωδείων, των χορωδιών και των καλλιτεχνικών και πολιτιστικών ομίλων σε αυτήν. Το σχολείο θα καλύψει τις ανάγκες για δημόσια μουσική εκπαίδευση και των γειτονικών περιοχών. Με την ίδρυση ενός Μουσικού Σχολείο στην Ορεστιάδα θα υποστηριχθεί ο πολιτισμός και η μουσική και πολιτιστική κληρονομιά του ακριτικού Βορείου Έβρου.

ΠΗΓΗ: methorios.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email