Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Δημοσιεύθηκε η πρώτη τροποποίηση του Κώδικα Διαχείρισης του FSRU Αλεξανδρούπολης

Η ΡΑΑΕΥ προχώρησε στην έγκριση της πρώτης Αναθεώρησης του Κώδικα Διαχείρισης του Τερματικού Σταθμού ΥΦΑ του ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης, και των παραρτημάτων αυτού.

Μπορείτε να δείτε τη σχετική απόφαση εδώ.

Η διαχειρίστρια Gastrade ζήτησε τροποποίηση του Κώδικα προκειμένου να περιλαμβάνονται σε παράρτημα του Κώδικα και οι συμβάσεις συναλλαγών μεταξύ χρηστών του Τερματικού Σταθμού, καθώς ο Διαχειριστής είναι ένας εκ των αντισυμβαλλόμενων. Συνεπώς, στο βαθμό που οι συμβάσεις αφορούν και στη σχέση μεταξύ Διαχειριστή και χρηστών, η Αρχή έκρινε ότι πρέπει να αποτελούν παραρτήματα του Κώδικα Διαχείρισης. Σύμφωνα με την εισήγηση της GasTrade A.E., προστίθενται τρία Παραρτήματα στον Κώδικα (Παράρτημα Γ- Έντυπο Σύμβασης Ευκαιριακού Φορτίου, Παράρτημα Δ- Έντυπο Σύμβασης Ανταλλαγής Δυναμικότητας-Πωλήσεις και Παράρτημα Ε – Έντυπο Σύμβασης Ανταλλαγής Δυναμικότητας-Συναλλαγές).

Μια ακόμη τροποποίηση είναι η θέσπιση αντικινήτρου προς τους χρήστες μέσω της επιβολής «Προστίμου Αερίου Εκκένωσης» (Evacuation Gas Penalty) ίσης με 50€/MWh, για την περίπτωση που οι δηλώσεις αεριοποίησης χρήστη αποκλίνουν από τη δέσμευσή του με αποτέλεσμα να παραμείνει αέριο στον Τερματικό Σταθμό, για το οποίο ο Διαχειριστής πρέπει να μεριμνήσει για την πώλησή του ή την παραλαβή του από κατάντη διαχειριστή.

Επίσης η εισαγωγή μεταβατικής διάταξης, προκειμένου ο πρώτος ετήσιος προγραμματισμός να μην αφορά πλήρες Έτος Αερίου αλλά την περίοδο από την Έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του Τερματικού Σταθμού έως την 1η Οκτωβρίου (07:00), με μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης της διαδικασίας και σύμπτυξη της συνολικής της διάρκειας από 4 σε 3 μήνες.

Πηγή: energypress.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη