Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Δημοσιογράφοι και άνθρωποι του τουρισμού από την Κωνσταντινούπολη στο Διδυμότειχο

Κλιμάκιο δημοσιογράφων και ανθρώπων του Τουρισμού από την Κωνσταντινούπολη υποδέχθηκαν, κατόπιν πρόσκλησης τους, στο Διδυμότειχο το Σάββατο 6/7 ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού με σκοπό την ανάδειξη της πόλεως του Διδυμοτείχου.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους, ξεναγήθηκαν με την βοήθεια του κου Σαρσάκη Ιωάννη και του κου Μολλά Ιρφάν και παρουσία κλιμακίου του Δήμου, στην περιοχή του κάστρου, στα υπόσκαφα και στους Ναούς του λόφου του Καλέ, στο Βυζαντινό Μουσείο καθώς και σε σημεία ενδιαφέροντος εντός του αστικού ιστού.

Ο Δήμος Διδυμοτείχου σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Οι επισκέπτες επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πόλη μας, την ιστορία της και κυρίως για την ιστορία του Τεμένους και την πορεία αποκατάστασης του, και τους δόθηκε ενημερωτικό υλικό με πληροφορίες του Διδυμοτείχου σε αγγλική και τουρκική γλώσσα.

Το συγκεκριμένο κλιμάκιο είχε ως αρχικό προορισμό την πόλη της Αλεξανδρούπολης, ωστόσο ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κος Ζαμπούκης ανταποκρίθηκε με χαρά στο αίτημα μας και μεσολάβησε για μια εκτός προγράμματος επίσκεψη στην πόλη μας και τον ευχαριστούμε θερμά για αυτό.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά και τον κο Σαρσάκη τον κο Μολλά όπως και την Διεύθυνση του Βυζαντινού Μουσείου για την πολύτιμη βοήθεια τους.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη