Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Δημοσχάκης: Αίτημα λειτουργίας του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου στο Πολυδύναμο Ιατρείο Φερών

Ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Αναστάσιος Δημοσχάκης, σε συνέχεια συνάντησης εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλειο Κοντοζαμάνη για το θέμα, κατέθεσε με κοινοβουλευτική αναφορά στο Προεδρείο της Βουλής, την επιστολή της Υπεύθυνης Νοσηλεύτριας του Πολυδύναμου Ιατρείου Φερών, με την οποία αιτείται την έναρξη λειτουργίας του μικροβιολογικού εργαστηρίου στο εν λόγω Ιατρείο.

Όπως υπογραμμίζεται, το ως άνω εργαστήριο διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό ωστόσο δεν έχει τεθεί ακόμα σε λειτουργία λόγω έλλειψης του κατάλληλου επιστημονικού προσωπικού.

Η έναρξη λειτουργίας του κρίνεται αναγκαία για τους 10.000 περίπου κατοίκους της κωμόπολης, καθώς και γι’αυτούς των παρακειμένων χωριών & οικισμών αυτής.

Ακολουθεί αναλυτικά η Αναφορά:

Ο Βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, σε συνέχεια προφορικής ενημέρωσης της Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας καταθέτει στο προεδρείο της Βουλής επιστολή της Υπεύθυνης Νοσηλεύτριας του Πολυδύναμου Ιατρείου Φερών Έβρου, Σμαρώς Τσιρώζη, σε σχέση με την λειτουργία του υφισταμένου μικροβιολογικού εργαστηρίου που διαθέτει αυτό.

Το εν λόγω εργαστήριο μολονότι διαθέτει σύγχρονο & καινούργιο εξοπλισμό δεν λειτουργεί εξαιτίας της έλλειψης αντίστοιχου & κατάλληλου επιστημονικού προσωπικού.

Η έναρξη λειτουργίας του εργαστηρίου κρίνεται απαραίτητη, γιατί εξυπηρετεί 10.000 περίπου κατοίκων της κωμόπολης, καθώς και των παρακείμενων οικισμών & χωριών αυτής.

Ακολουθεί η επιστολή:

Το Πολυδύναμο Ιατρείο Φερών διαθέτει πλήρη εξοπλισμό μικροβιολογικού εργαστηρίου. Παρόλα αυτά, δεν έχει λειτουργήσει ποτέ, διότι δεν προκηρύχτηκε ποτέ η θέση της παρασκευάστριας μικροβιολογικού εργαστηρίου Τ.Ε. Τα μηχανήματα βρίσκονται εδώ και 5 χρόνια στα κουτιά και θα πρέπει να τοποθετηθούν σε ειδικούς πάγκους και να γίνει έλεγχος σωστής λειτουργίας τους από κάποιον ειδικό.

Οι Φέρες καλύπτουν υγειονομικά 10.000 κατοίκους μαζί με τα γύρω χωριά. Το εισόδημα των περισσοτέρων είναι στην πλειοψηφία χαμηλό, για αυτό η λειτουργία του εργαστηρίου είναι μείζονος σημασίας.

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας, έτσι ώστε να καταφέρουμε να λήξει όλη αυτή η ταλαιπωρία χρόνων.

Με εκτίμηση

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ Τ.Ε. ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΦΕΡΩΝ

ΣΜΑΡΩ ΤΣΙΡΩΖΗ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email