Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Δημοσχάκης: Επισκέφθηκε τα 2 νοσοκομεία του Έβρου όπου και συνομίλησε με τις διοικήσεις τους

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε στις 13/08 ο βουλευτής Έβρου & Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α, Α.Δημοσχάκης με τον διοικητή του Νοσοκομείου Διδ/χου Χ.Καπετανίδη καθώς και με τους επικεφαλής λειτουργούς του ιδρύματος.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης στον Κεντρικό & Βόρειο Έβρο, η αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων και η συνεργασία με το Νοσοκομείο Αναφοράς που είναι το ΠΓΝΑ!

Ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος από την λειτουργία του τοπικού Νοσοκομείου & από την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, ενώ υπογράμμισε την ζωτική σημασία & αξία που έχει αυτό για τους κατοίκους του Β & Κ Έβρου που διεκδικούν την προστασία & τον σεβασμό τους μέσα από την εύρυθμη λειτουργία του!!!

Υπογράμμισε ότι η διοικητική απαγκίστρωσή του από το ΠΓΝΑ έδωσε νέα δυναμική & προοπτική στο χώρο ανάπτυξης των δυο νοσοκομείων του Έβρου που ως γνωστόν είναι τριπλός νομός!

Ειδικότερα όσον αφορά σε αυτό του Διδ/χου ήδη η Κυβέρνηση προχώρησε στην ουσιαστική αυτονομία του με νέα Διοίκηση & ΔΣ, στο χαρακτηρισμό του ως Άγονο Τυπου Α’ με κίνητρα & προνόμια στο ιατρικό προσωπικό & όχι μόνον…

Επεσήμανε ότι η εξέλιξη του Νοσοκομείου και η αναβάθμισή του είναι απόλυτα συνυφασμένη με την διασφάλιση της μόνιμης λειτουργίας της Νοσηλευτικής Σχολής στο Διδ/χο, η οποία λειτουργεί ήδη επί 15 χρόνια προσφέροντας πολυεπίπεδα οφέλη στην τοπική κοινωνία.

Θύμισε ότι η προσωπική του διεκδίκηση, η οποία έχει εκφραστεί με κάθε μέσο και σε κάθε τόνο προς όλες τις συμβαλλόμενες πλευρές είναι η ίδρυση 5ης Πανεπιστημιακής Έδρας του ΔΠΘ στο Διδ/χο, με την εξασφάλιση Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών Υγείας & Πρόνοιας.

Πάγιο αίτημα παραμένει η αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής από Παράρτημα σε Τμήμα, υπό την σκέπη του ΔΠΘ, καθώς και η δημιουργία τμημάτων με ειδικότητες των εφαρμοσμένων επιστημών υγείας & πρόνοιας (βλ. το Σχέδιο Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης εδώ)

Τα τμήματα αυτά θα αποτελέσουν σημαντικό κεφάλαιο για το Νοσοκομείο Διδ/χου, μια “επένδυση” για το μέλλον του, αλλά και όλης της περιοχής δημιουργώντας την απέραντη Πανεπιστημίου-πολη όπως οραματικά, ελπιδοφόρα & εθνικά περιγράφεται στην προαναφερόμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στο πλαίσιο της θωράκισης του Έβρου!!!

Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α. Α.Δημοσχάκης με τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξ/πολης, Ε.Ρούφο παρουσία Διευθυντικών Στελεχών του Ιδρύματος…

Στο επίκεντρο της συζήτησης φυσικά ήταν η υγειονομική κρίση και ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει το Νοσοκομείο της Αλεξ/πολης το οποίο αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς για όλη την Περιφέρεια της ΑΜ-Θ.

Συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της επάρκειας του στελεχιακού δυναμικού του ιδρύματος εν όψει του νέου κύματος της πανδημίας, αλλά και η ετοιμότητα και η εμπειρία του προσωπικού στην αντιμετώπιση των κρουσμάτων.

Ο βουλευτής εξέφρασε την εμπιστοσύνη και την ικανοποίηση του για την ποιότητα με την οποία ανταπεξέρχεται το Νοσοκομείο στην αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ υπογράμμισε ότι στηρίζει διαχρονικά αυτό, τόσο μέσα από τον πολιτικό λόγο του όσο και με το κοινοβουλευτικό έργο του.

Ανέλυσε το Σχέδιο Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης σε όλο το Νομό, το οποίο έχει καταθέσει & στο Υπουργείο Υγείας, και το οποίο περιλαμβάνει την ίδρυση Ξενόγλωσσης Ιατρικής στην Αλεξ/πολη καθώς και πρόταση για την ανάπτυξη Ιατρικού Νοσοκομειακού Τουρισμού σε σχέση με τις όμορες Χώρες μέσω ενός πιλοτικού προγράμματος που θα αφορά το τοπικό Νοσοκομείο…

Τόνισε ότι η απαγκίστρωση του Νοσοκομείου Διδ/χου από το ΠΓΝΑ προσέφερε τον απαραίτητο χώρο και στα δυο ιδρύματα να αναπτύξουν ανεξάρτητες πορείες ανάπτυξης κι εξέλιξης.

Εξασφαλίστηκε η προϋπόθεση της ισομερούς και ισότιμης ανάπτυξης των υπηρεσιών Υγείας του Κεντρικού και Βορείου Έβρου, για την προάσπιση της υγείας των κατοίκων της περιοχής, το οποίο αποτελεί ακόμα ζητούμενο, σε αντίθεση με το Νότιο Έβρο όπου αποτελεί κεκτημένο.

Στο “τραπέζι” ετέθη και το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των δομών Ψυχικής Υγείας στον Έβρο, με ένα αποτελεσματικότερο δομικό σχήμα λειτουργίας και οργάνωσης, το οποίο θα λειτουργεί σε προληπτικό και θεραπευτικό επίπεδο για όλο τον Νομό.

Η τοποθέτηση της νέας υφυπουργού Ζωής Ράπτη σε θέματα ψυχικής υγείας αποτελεί ελπιδοφόρα επιλογή του Πρωθυπουργού σε αυτόν το τομέα, ο οποίος παρουσιάζει αυξανόμενες ανάγκες…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη