Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Δημοσχάκης: θωρακισμένος Έβρος σημαίνει ισχυρή Ελλάδα

Στην παρέμβαση (26/6) στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων με επίκεντρο το μεταναστευτικό ζήτημα, & βασικό ομιλητή τον Αναπλ.Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ.Κουμουτσάκο,  ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., κι αντιπρόεδρος αυτής,  Α.Δημοσχάκης, επεσήμανε ότι ο Έβρος αποτελεί την ΑΣΠΙΔΑ της χώρας, το σημείο όπου χτυπά η καρδιά των απανταχού Ελλήνων!

Συγκεκριμένα τόνισε ότι : 

  • Η Κυβέρνηση, μετά την πρόσφατη απόκρουση της υβριδικής επίθεσης στη συνοριογραμμή του Έβρου το 3ήμερο των Αποκριών, σημείωσε την πρώτη μεταπολεμική νίκη έναντι της Τουρκίας.
  • Mολονότι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνουν τώρα ότι θα είχαν πράξει το ίδιο, η ιστορική αλήθεια αποδεικνύει άλλα.
  • Μια εβδομάδα μετά τις εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 ο τότε Υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχε ανακοινώσει ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε τη διάνοιξη οδικού διαύλου ασφαλούς διέλευσης των 35.000  χιλ οικονομικών μεταναστών με χρυσόσκονη πρόσφυγα που «ναυλοχούσαν» τότε στη γειτονική Αδριανούπολη…
  • Ευτυχώς το εφιαλτικό σενάριο αποτράπηκε ευφυώς κατόπιν κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων του προς τους Πολιτειακούς & Πολιτικούς Παράγοντες της Χώρας καθώς & προς  στους επικεφαλής της Ε.Ε!! 
  • Αντίγραφα δε αυτών, κατατέθηκαν την 3/10/15 στα Πρακτικά της Βουλής κατά την ομιλία του στο πλαίσιο των Προγραμματικών Δηλώσεων της νεοεκλεγείσας Κυβέρνησης! 

  • Η Τουρκία εξακολουθεί να ενεργεί ως ένας ”ταραξίας” της περιοχής, αψηφώντας τις επιταγές του Διεθνούς Δικαίου και τις αρχές της καλής γειτονίας.
  • Συνεπώς απαιτείται ένας μακρόπνοος σχεδιασμός βασισμένος στο τρίπτυχο: Ασφάλεια και άμυνα στον Έβρο, Πρόοδος και ανάπτυξη στο Νομό & Αναγέννηση των χωριών & συγκράτηση του πληθυσμού αυτών! 
  • Καθίσταται αναγκαία μία ενιαία εθνική πολιτική, η οποία θα αποστείλει ηχηρό μήνυμα ενότητας και ισχύος με πολλαπλούς αποδέκτες!

Ακολουθεί αναλυτικά η παρέμβαση : 

Κύριε Πρόεδρε, ευχαριστώ πολύ.

Νομίζω ότι σήμερα η Βουλή και η Επιτροπή μας, η Διαρκής Επιτροπή, έζησε καλές στιγμές και μάλιστα με την εισήγηση την οποία έκανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο κ. Κουμουτσάκος.

Νομίζω ότι ήταν απόλυτα αιτιολογημένος στο λόγο του και πλήρης.

Ταυτόχρονα, δε έδωσε και θετικό πρόσημο ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό ζήτημα, το οποίο πραγματικά είναι πολύ μεγάλο.

Και έχω το ηθικό δικαίωμα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να μιλήσω για τον Έβρο γιατί εκεί είναι η πατρίδα μου, εκεί είναι και η εκλογική μου περιφέρεια και να σας να σας πω τα νέα από πρώτο χέρι.

 Καταρχάς, η υπάρχουσα κατάσταση!!

Η Τουρκία δέχεται στην επικράτειά της αλλοδαπούς χωρίς βίζα, χωρίς διατυπώσεις, χωρίς συνάλλαγμα, χωρίς μετάκληση, τους οποίους συγκροτεί προκειμένου να τους κάνει «εξαγωγή» καταρχάς, στην Ελλάδα προκειμένου να την αποδομήσει και κατά δεύτερον να αναταράξει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είμαστε μάρτυρες αυτής της πολιτικής όλοι μας.

Ήδη δεχθήκαμε μία ιδιότυπη πολιορκία πρόσφατα, μια υβριδική επίθεση …μία «λαθροδιακίνηση» όπως δηλώθηκε & ονομάστηκε από πολλούς…

Οι κύριοι της Αντιπολίτευσης, μάλιστα ο κ.Μουζάλας είπαν ότι οποιαδήποτε Κυβέρνηση και αν ήταν το ίδιο θα έκανε.

 Θα ήθελα να θυμίσω το εξής, κύριε Πρόεδρε. Το 2015, τον Αύγουστο μήνα, το οργανωμένο διεθνές έγκλημα, μάζεψε 35.000 οικονομικούς μετανάστες με χρυσόσκονη πρόσφυγα και τους έφερε στη γειτονική Αδριανούπολη.

Την 20η Σεπτεμβρίου γίνονται οι εκλογές, οι εθνικές εκλογές και ο τότε Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής βγήκε την 29 Σεπτεμβρίου και δήλωσε ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε τη διάνοιξη οδικού διαύλου ασφαλούς διέλευσης των 35.000 χιλ  οικονομικών μεταναστών με χρυσόσκονη πρόσφυγα που «ναυλοχούσαν» στη γειτονική Αδριανούπολη.

Τότε όμως αντιμετωπίστηκε ευφυώς το όλο πρόβλημα με πολιτική παρέμβαση του ομιλούντος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον τότε Πρωθυπουργό της χώρας, στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον Επίτροπο μας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και φυσικά στον Προεδρεύοντα τότε της Ν.Δ., τον κύριο Ε.Μεϊμαράκη.

 Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης αποσύρθηκαν αυτές οι χιλιάδες των οικονομικών μεταναστών από τη γειτονική Αδριανούπολη…

Πάμε τώρα στο θέμα μας, τι έγινε πρόσφατα στον Έβρο.

Η Ελλάδα με την πρόσφατη αποκλιμάκωση της μεταναστευτικής κρίσης στα σύνορα του Έβρου κατέγραψε την πρώτη μεταπολεμική νίκη της απέναντι στην Τουρκία.

Αυτό το ζει ο κάτοικος του Έβρου που είναι σε απόσταση χιλίων μέτρων από τον ποταμό Έβρο. Το έζησε  και στάθηκε όρθιος.

 Οι ένοπλες δυνάμεις βοήθησαν την τοπική αστυνομία και μπορέσαμε να κρατήσουμε τα σύνορα.

Ο Τούρκος φυσικά στην ιστορική του διαδρομή απέδειξε ότι επανέρχεται.

Συνεπώς, απαιτείται μακρόπνοος σχεδιασμός βασισμένος στο τρίπτυχο και στο δόγμα «Ασφάλεια και άμυνα στην περιοχή» «Πρόοδος και ανάπτυξη στον Έβρο» για «Αναγέννηση και αναζωογόνηση των οικισμών και των χωριών», διότι αποτελούν ενεργά στρατόπεδα του Έβρου και Ευρώπης & θα πρέπει όλοι μας να συμβάλουμε σ αυτήν την εθνική πολιτική που το έχει ανάγκη ο τόπος.

Διότι θέλω να γνωρίζετε τώρα, ότι αν καταπέσει ο Έβρος θα καταπέσει και η ψυχή όλων των Ελλήνων. Και νομίζω ότι είμαι απόλυτα σαφής και ακριβής.

“Θωρακισμένος Έβρος, σημαίνει ισχυρή Ελλάδα” και πρέπει όλοι μας κ. Πρόεδρε να εξασφαλίσουμε  αυτό το δίπτυχο το οποίο το έχει ανάγκη η περιοχή μας.

Και σας το λέει ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά τον Έβρο. Γνωρίζει καλά τι σημαίνει προστασία της Ελλάδος και μάλιστα  και σε ότι αφορά τα εξωτερικά σύνορα.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι και κυρίως της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σας προτείνουμε μία πράξη υψηλού συμβολισμού σε όλα τα επίπεδα να στείλουμε και σε όλους τους αποδέκτες ισχυρό μήνυμα ότι πρέπει να βγει μία συνισταμένη από όλα τα κόμματα.

Εμείς οι Εβρίτες θέλουμε εθνική πολιτική σε ότι αφορά το θέμα της προστασίας των συνόρων.

Κρατήστε τις ιδέες για τον εαυτό σας. Μπορεί να σας είναι χρήσιμες, αλλά όχι όμως για τον Έβρο και για την πατρίδα.

Επιβάλλεται όπως ληφθούν μέτρα πολυεπίπεδης στήριξης της περιοχής, διότι οι προκλήσεις θα συνεχιστούν.

Με αυτή τη γενική τοποθέτηση, κύριε Πρόεδρε σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας, αλλά και τους συναδέλφους γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να λέμε στον ελληνικό λαό την αλήθεια, γιατί μας έδωσαν το εισιτήριο, μας έδωσαν την εντολή να φυλάμε την πατρίδα και την πατρίδα πρέπει να τη φυλάμε στο σύνολο. 

Σημειώνεται ότι, η οπτικο-ακουστική ανάρτηση της παρέμβασης, αναμένεται σε μεταγενέστερο χρόνο.  

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη