Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Δημοσχάκης-Κεραμέως: Συνάντηση και συζήτηση για τα μείζονα εκπαιδευτικά ζητήματα του Νομού Έβρου

Συνάντηση εργασίας και ενημέρωσης, πραγματοποίησε εχθές (6/5) ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, με την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση, όπως το ζήτημα της ίδρυσης μιας απέραντης Πανεπιστημίου-πόλης στον Ν.Έβρου σε αντιστοίχιση αυτής της πέρα πλευράς, της Αδριανούπολης.

Επιπλέον ο Βουλευτής Έβρου έθεσε το ζήτημα της πολύπαθης Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου, η οποία αναμένει την προαγωγή της από παράρτημα σε τμήμα και την άμεση υπαγωγή της στον γεωγραφικό, διοικητικό & ακαδημαϊκό της χώρο, που είναι το ΔΠΘ, με έδρα την πόλη των Κάστρων με την οποία είναι και ταυτισμένη.

Παράλληλα, διεκδικεί συνδυαστικά με την υφιστάμενη Νοσηλευτική και την ίδρυση δυο τμημάτων καθιστώντας το Διδυμότειχο 5η Πανεπιστημιακή πόλη του ΔΠΘ. Για το Σουφλί, επικαιροποίησε την πρόταση, δημιουργίας δύο μετά-δευτεροβάθμιων σχολών, το πρώτο της Σηροτροφίας-Μελισσοκομίας και το δεύτερο της Υλοτομίας, που συνάδουν με την ιστορία και τον φυσικό πλούτο της περιοχής.

Τέλος, ο κ.Δημοσχάκης πρότεινε την ίδρυση Σχολής Παράκτιας Αλιείας και αντίστοιχης Εσωτερικών Υδάτων, την μεν πρώτη στη Σαμοθράκη και την δε δεύτερη στην περιοχή των Φερών Αλεξανδρούπολης αξιοποιώντας τον πλούτο του Δέλτα του Έβρου.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Υφυπουργό για την Ανώτατη Εκπαίδευση Άγγελο Συρίγο και το Γ Γ Αλέξη Κόπτση με τους οποίους είχε ανάλογη συνεργασία.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη