Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Δημοσχάκης: Να κατατεθεί έγκαιρα ενιαία πρόταση για τις επιπτώσεις της ανομβρίας στις βαμβακοκαλλιέργειες

Σε γόνιμο κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί σύσκεψη στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Διδυμοτείχου με πρωταγωνιστή την ανομβρία και τις επιπτώσεις αυτής στην απόδοση της καλλιέργειας του βάμβακος για το τρέχον έτος.

Στο ραντεβού που συγκάλεσε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Διδυμοτείχου έδωσαν το παρών επικεφαλής Δήμων & Κοινοτήτων του Βορείου Έβρου, εκπρόσωποι Δημόσιων Αρχών & Ιδιωτικών Φορέων του πρωτογενούς τομέα του Έβρου, καθώς και θεσμικοί παράγοντες του νομού.

Ο βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α. Δημοσχάκης, δήλωσε ότι παραμένει θερμός συμπαραστάτης & αρωγός του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος συνιστά τον κύριο μοχλό της οικονομίας & ανάπτυξης του ακριτικού νομού.

Υπογράμμισε ότι η έντονη ανομβρία που παρατηρήθηκε σε όλη την χώρα, αλλά και στην περιφερειακή ενότητα του Έβρου διαφαίνεται ότι θα επιφέρει δυσάρεστες συνέπειες στον όγκο και στην ποιότητα του βάμβακος.

Για τον λόγο αυτό, επισήμανε ότι είναι αναγκαίο να υποβληθεί σε έγκαιρο χρόνο μία ενιαία πρόταση και να διαβιβαστεί στο αρμόδιο Υπουργείο, αποτρέποντας οπωσδήποτε τα φαινόμενα και τις πρακτικές του 2018, όταν η απελθούσα κυβέρνηση καθοδήγησε τους αγρότες σε λύσεις απελπισίας

Ο ίδιος, πρόκειται να μεταφέρει την κοινή συνισταμένη της σύσκεψης στον αρμόδιο Υπουργό αποτελώντας έναν δίαυλο επικοινωνίας ώστε να διασφαλιστεί ο βέλτιστος σχεδιασμός για το μέλλον της αγροτικής παραγωγής στον Έβρο και την διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη