Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Δημοσχάκης: «Οι καλύβες στο Δέλτα του Έβρου αποτελούν φρούρια των συνόρων μας»

Σε νέα κοινοβουλευτική ενέργεια προέβη (10/7) ο βουλευτής και Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α. Δημοσχάκης, προωθώντας προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Εθνικής Άμυνας την επιστολή του Προεδρείου του Συλλόγου ΑΙΝΗΣΙΟ ΔΕΛΤΑ, αναφορικά με την νομιμοποίηση της συνολικής λειτουργίας των Καλυβών στην περιοχή του Δέλτα του Έβρου. 

Ο ίδιος, επισημαίνει ότι η ανθρώπινη παρουσία στην ευαίσθητη και νευραλγική περιοχή του Έβρου λειτουργεί αποτρεπτικά έναντι των παραβατικών και επεκτατικών ενεργειών της γειτονικής χώρας. 

Για τον λόγο αυτό, συνιστά επιτακτική ανάγκη και η οριστική διευθέτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με την έκδοση του ΠΔ, πάντοτε με όρους θωράκισης, ευημερίας & οικολογικής συνείδησης.

Η παρούσα κυβέρνηση, αναγνώρισε εμπράκτως την εθνική και ζωτική σημασία που διαδραματίζουν οι Καλύβες του Έβρου, μετατρέποντας την σχετική κατατεθείσα τροπολογία (12/11/19) του ως κύρια διάταξη στο Ν/Σ του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας το οποίο και υπερψηφίσθηκε (28/11/19) από την Βουλή των Ελλήνων!  

Τέλος, ο βουλευτής αιτείται τον ορισμό ημερομηνίας για νέα συνάντηση του Προεδρείου του Συλλόγου με τους δυο αρμόδιους Υπουργούς ή/και με εξουσιοδοτημένους πολιτικούς παράγοντες-συνεργάτες τους, προκειμένου να συζητηθεί το καίριο ζήτημα καταγράφοντας & τα βήματα που έγιναν μέχρι τώρα  σε σχέση με την προπαρασκευή έκδοσης του Ρυθμιστικού ΠΔ!

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή: 

ΘΕΜΑ : ΕΚΔΟΣΗ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ Π.Δ – ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΥΒΩΝ ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΈΒΡΟΥ!

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, 

Σας διαβιβάζω προς ενημέρωση και ενέργειές σας λόγω αρμοδιότητας, την επιστολή του Προεδρείου του Συλλόγου ΑΙΝΗΣΙΟ ΔΕΛΤΑ, αναφορικά με το γνωστό αίτημα της οριστικής νομιμοποίησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των Καλυβών στην περιοχή του Δέλτα του Έβρου σε σχέση με την έκδοση του αναμενομένου ρυθμιστικού ΠΔ!

Με το Προεδρείο του Συλλόγου πραγματοποιήσαμε στις 21/01/2020 συνάντηση εργασίας με τον Γ.Γ. του Υπ. Περιβάλλοντος, Κ.Αραβώση, στην οποία εκφράστηκε η κοινή συναντίληψη ότι οι Καλύβες στο Δέλτα του Έβρου, ενισχύουν τη συνοριακή ύπαιθρο της νευραλγικής περιοχής! 

Η περιοχή του Δέλτα, αποτελεί φυσικό χώρο δραστηριοποίησης επαγγελματιών, κάτι που ενισχύει συνάμα την ανθρώπινη παρουσία σε μία περιοχή που συνιστά φυσικό σύνορο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας.

Άλλωστε, η εθνική και ζωτική σημασία που φέρουν για την νευραλγική περιοχή του Έβρου αποδείχθηκε το τριήμερο των Απόκρεω, όταν ο Έβρος δέχθηκε ιδιότυπη πολιορκία από τη γειτονική χώρα.

Η κυβέρνηση, με υπευθυνότητα και ευαισθησία κράτησε εν ζωή τις Καλύβες, ενσωματώνοντας τη σχετική τροπολογία την οποία είχα καταθέσει (12/11/19) ως κύρια διάταξη στο Ν/Σ του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας το οποίο υπερψηφίσθηκε (28/11/19) από την Βουλή των Ελλήνων! 

Όπως επισημαίνεται με την εν λόγω επιστολή , αναμένεται η έκδοση του ρυθμιστικού νομοθετήματος, το οποίο θα προσδιορίζει την συνολική λειτουργία της περιοχής, πάντοτε σε αρμονία με τη φύση τους όρους ανάπτυξης της περιοχής & της  θωράκισης των συνόρων μας.

Ταυτόχρονα  εισηγούμαι τον ορισμό μιας νέας συνάντησης στο προσεχές διάστημα του Προεδρείου του Συλλόγου είτε με εσάς προσωπικά είτε με παράγοντες των Υπουργείων σας, προκειμένου να τεθεί δια ζώσης εκ νέου το όλο ζήτημα!

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Δέλτα του Έβρου, είναι βασικοί παράγοντες & φρουροί της οικολογίας καθώς και της φύλαξης των συνόρων μας!

Για το λόγο αυτό, προσβλέπω όπως εξετάσετε το ζήτημα με την δέουσα προσοχή και ευαισθησία, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η νομιμοποίηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των Καλυβών. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη