Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Δημοσχάκης: Οι φυσιοθεραπευτές των δημόσιων νοσοκομείων και κλινικών να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α. Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής με κοινοβουλευτική αναφορά προς το Υπουργείο Εργασίας, & την επισυναπτόμενη σε αυτή, την επιστολή του Προέδρου της ΠΕΔ Α.Μ-Θ & Δημάρχου Ν.Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, που αφορά στο πάγιο αίτημα της ένταξης των φυσιοθεραπευτών στην λίστα των βαρέων & ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Μέσω της Κοινοβουλευτικής Αναφοράς γνωστοποιείται το ως άνω αίτημα ενός κλάδου που αποτελεί απαραίτητο κρίκο της αποθεραπείας των ασθενών, ενώ παράλληλα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα στην τρέχουσα υγειονομική κρίση.

Ακολουθεί αναλυτικά η Κοινοβουλευτική Αναφορά:

Ο Βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, με την Κοινοβουλευτική Αναφορά του καταθέτει στο προεδρείο της βουλής την επιστολή του Προέδρου της ΠΕΔ Α.Μ-Θ & Δημάρχου Ν.Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, που αφορά στο πάγιο αίτημα της ένταξης των φυσιοθεραπευτών στην λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. 

Όπως τονίζεται στην επιστολή, η οποία συνοδεύεται κι από την αντίστοιχη του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών το αίτημα της ένταξης του κλάδου στα ΒΑΕ τεκμηριώνεται αντικειμενικά από την φύση του επαγγέλματος κι από τις συνθήκες άσκησης αυτού εντός των δομών υγείας. 

Ο κλάδος των φυσικοθεραπευτών αποτελεί απαραίτητο κρίκο της αποθεραπείας των ασθενών ενώ παράλληλα το αίτημά του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στην τρέχουσα υγειονομική κρίση.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη