Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Δημοσχάκης προς Κεραμέως: “να λάβει μέτρα για τα πανεπιστημιακά τμήματα ακριτικών περιοχών, όπως ο Έβρος”

ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ

«Ζήτημα βιωσιμότητας των τμημάτων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στην Ορεστιάδα», θέτει στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Με επιστολή του προς την αρμόδια υπουργό, Νίκη Κεραμέως, και τον υφυπουργό Παιδείας, Άγγελο Συρίγο, διαβιβάζει τα στοιχεία που του απέστειλε ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας, Σπύρος Κουτρούμπας, σύμφωνα με τα οποία τα δύο τμήματα της Σχολής θίγονται σοβαρά από τις προϋποθέσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Τα στοιχεία είναι αποκαρδιωτικά και προαναγγέλλουν απαξίωση των τμημάτων», επισημαίνει ο βουλευτής, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι «η μη έγκαιρη αντιμετώπιση του ζητήματος θα έχει τεράστιες συνέπειες στην περιοχή, η οποία είναι αντιμέτωπη με πολλά άλλα προβλήματα και προκλήσεις». Ζητά, τέλος, από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, «σε έγκαιρο χρόνο να λάβει μέτρα για τα πανεπιστημιακά τμήματα ακριτικών περιοχών, όπως ο Έβρος».

Εν τω μεταξύ, το ίδιο θέμα έθεσε ο κ. Δημοσχάκης, εχθές, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, και στον Πρωθυπουργό.

Πηγή: ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη