Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Δημοσχάκης: Στο πλευρό των λογιστών – φοροτεχνικών – Κατάθεση κοινοβουλευτικής αναφοράς με αιτήματα του κλάδου

Koινοβουλευτική παρέμβαση πραγματοποίησε σήμερα (11/12/20) ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α. Αναστάσιος Δημοσχάκης προς την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, καταθέτοντας Κοινοβουλευτική Αναφορά στο Προεδρείο της Βουλής προωθώντας ταυτόχρονα επιστολή του Συλλόγου Λογιστών Φοροτεχνικών του Νομού Έβρου που αφορά σε δυο πολύ σοβαρά ζητήματα του κλάδου.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στο ζήτημα των προστίμων που επιβάλλονται για το έτος 2014 που σχετίζονται με την υποβολή διορθωτικών αρχείων Συγκεντρωτικών καταστάσεων (Μ.Υ.Φ.) καθώς επίσης και με την δυνατότητα παράτασης υποβολής των δηλώσεων πελατών των λογιστών–φοροτεχνικών που νοσούν από COVID-19.

Ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι οι λογιστές έχουν επωμιστεί έναν τεράστιο όγκο εργασιών τους τελευταίους μήνες αποτελώντας έναν χρήσιμο κρίκο στην αλυσίδα συνεργασίας των ελεύθερων επαγγελματιών & εταιρειών με το κράτος κι όχι μόνο.

Ως εκ τούτου εκτιμά ότι η ηγεσία του Υπουργείου θα εξετάσει με την δέουσα προσοχή ένα ζήτημα για το οποίο ήδη ο αρμόδιος υπουργός έχει δηλώσει από του βήματος της Βουλής το ενδιαφέρον του.

Ακολουθεί αναλυτικά η κοινοβουλευτική αναφορά:

Αξιότιμε Υπουργέ,

Με Κοινοβουλευτική Αναφορά διαβιβάζεται συνημμένα για ενημέρωση και τυχόν δικές σας ενέργειες λόγω αρμοδιότητας, η Επιστολή του Συλλόγου Λογιστών Φοροτεχνικών Έβρου που αφορά σε δυο πολύ σοβαρά ζητήματα τα οποία ταλαιπωρούν τον κλάδο τους.

Συγκεκριμένα αφορά στο ζήτημα των προστίμων για το έτος 2014 που σχετίζονται με την υποβολή διορθωτικών αρχείων Συγκεντρωτικών καταστάσεων (Μ.Υ.Φ.) για τα οποία στον Ν. Έβρου, όπως και πανελλαδικά, λόγω παραγραφής (31/12/2020) αποστέλλονται στους φορολογούμενους ποσά προστίμων 100-400 ευρώ ανά ΑΦΜ.

Επιπλέον στην επιστολή αναφέρεται τα αίτημα της δυνατότητας παράτασης υποβολής των δηλώσεων πελατών των λογιστών – φοροτεχνικών που νοσούν από COVID-19.

Αξιότιμε Υπουργέ,

Κατά την συζήτηση του ν/σ για την «Περιστολή του Λαθρεμπορίου» στην Ολομέλεια, αναφέρατε από του βήματος της Βουλής ότι τα συγκεκριμένα ζητήματα “θα αξιολογηθούν από την πολιτική ηγεσία του υπ. Οικονομικών, από τον αρμόδιο υφυπουργό και αν υλοποιείται τεχνικά από την ΑΑΔΕ τότε θα προχωρήσουμε”.

Ο κλάδος των λογιστών-φοροτεχνικών έχει κληθεί το τρέχον διάστημα να διαχειριστεί έναν τεράστιο όγκο εργασίας προκειμένου να διεκπεραιώσει διαδικασίες που αφορούν το πελατολόγιό τους σε σχέση με την πανδημία κι όχι μόνο.

Αποτελούν έναν χρήσιμο συνεργάτη ελεύθερης αγοράς. αλλά και των κρατικών φορέων, καθώς εκτελούν εργασίες απολύτως απαραίτητες και για τις δυο πλευρές.

Προσδοκώ ότι το ζήτημα, το οποίο ήδη γνωρίζετε, θα έχει την καλύτερη δυνατή έκβαση.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email