Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Δημοσχάκης: «Το δικαίωμα του συνέρχεσθαι δεν θα ασκείται καταχρηστικά και θα καταλογίζονται ευθύνες και αρμοδιότητες στους υπαίτιους»

ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ

Για το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις μίλησε στην Βουλή ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο οποίος έκανε λόγο για αναγκαίες παρεμβάσεις σε αναχρονιστικές διατάξεις του νόμου, ενώ τόνισε, καταθέτοντας την δική του προσωπική εμπειρία επί του θέματος, πως οι διαδηλώσεις δεν μπορούν να αποτελούν εστίες ανομίας και θα καταλογίζονται πλέον ευθύνες στους υπαίτιους. Διαβάστε την κοινοβουλευτική του παρέμβαση:

Στη σημερινή (8/7)  του ομιλία επί του ν/σ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με τις δημόσιες συναθροίσεις, ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α. Δημοσχάκης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση με γενναιότητα και υπευθυνότητα ανταποκρίνεται ως οφείλει έναντι των πολιτών, της δημοκρατίας και της ιστορίας της χώρας!! 

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα ακόλουθα: 

  • Με την εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, καταργείται το παρωχημένο νομοθετικό διάταγμα του 1971 περί των δημοσίων συναθροίσεων το οποίο καθιστούσε την πρωτεύουσα ”ορμητήριο” εγκλήματος και βίας!!  
  • Προστατεύεται τόσο η ακώλυτη άσκηση του δικαιώματος του «συνέρχεσθαι» των πολιτών όπως ορίζει η συνταγματική επιταγή του άρθρου 11, όσο και η δημόσια ασφάλεια και η ομαλότητα της κοινωνικο-οικονομικής ζωής.
  • Παύει πλέον το δικαίωμα του “συνέρχεσθαι” να ασκείται καταχρηστικά και καταλογίζονται αρμοδιότητες & ευθύνες στους υπαίτιους!
  • Ο ίδιος, κατέθεσε την προσωπική του εμπειρία αναφερόμενος στα 40 περίπου Πανεκπαιδευτικά Συλλαλητήρια, επιπέδου Πολυτεχνείου, που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα την περίοδο 2006-2008.
  • Μία  μελανή περίοδος, όπου η πρωτεύουσα δεχόταν διαρκώς ιδιότυπη πολιορκία!
  • Τέλος, υπογράμμισε ότι η χώρα με το εν λόγω  νομοθετικό πλαίσιο, παύει να παραδίδεται στην ανομία και επιτέλους… θα λάμπει όπως όλες οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες!!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email