Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης: Ταξίδια στον μαγικό κόσμο των μεγάλων δημιουργών

Κάθε Σάββατο η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης διοργανώνει εργαστήρια για παιδιά με σκοπό να γνωρίσουν κάθε φορά καλλιτέχνες και τα έργα τους και να μάθουν να εκφράζονται μέσα από αυτά. Αυτό το Σάββατο, στις 16 Οκτωβρίου, θα λειτουργήσουν εργαστήρια για παιδιά 5-8 και 9-12 ετών στις 10:00-11:30 και 12:00-13:30 αντιστοίχως.

Δείτε την ανακοίνωση:

Ταξίδια στον μαγικό κόσμο των μεγάλων δημιουργών

Βιωματική προσέγγιση των έργων τέχνης με το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης. Στο ταξίδι αυτό, τα παιδιά επιχειρούν να γνωρίσουν τους καλλιτέχνες και τα έργα τους. Επιλέγουν ένα έργο κάθε φορά για να ταξιδέψουν στον κόσμο των αισθημάτων και της φαντασίας τους.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνονται τα παιδιά τον κόσμο που τους περιβάλλει, δημιουργώντας τον δικό τους. Για να τον εκφράσουν, χρησιμοποιούν την εικαστική γλώσσα, με την οποία θα παίξουν και θα δημιουργήσουν με γραμμές, σχήματα και χρώματα, πάντα ακούγοντας μουσική.

Μικροί μας φίλοι μείνετε Συντονισμένοι κάθε Σάββατο στη Βιβλιοθήκη “ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη