Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτική Ενωτική Συνεργασία Σαμοθράκης: Η δημοτική αρχή «τιμώρησε» υπάλληλο για τις πολιτικές της απόψεις

Σε καταγγελία προέβη η παράταξη «Δημοτική Ενωτική Συνεργασία Σαμοθράκης».

Στο πλαίσιο αυτής, η παράταξη του νησιού με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Αθανάσιο Βίτσα, εξαπολύει «βολές» προς την δημοτική αρχή της Σαμοθράκης, κατηγορώντας την ότι δεν υπέβαλλε αίτημα ανανέωσης της σύμβασης υπαλλήλου της Τεχνικής Υπηρεσίας προς την Περιφέρεια ΑΜΘ, με αποτέλεσμα όπως αναφέρει να την απομακρύνει ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο από την θέση της.

Όπως επίσης σημειώνει η συγκεκριμένη παράταξη, ο λόγος που προέβη στην μη ανανέωση της σύμβασης έχει να κάνει με τις πολιτικές απόψεις και προτιμήσεις της εν λόγω υπαλλήλου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της η «Δημοτική Ενωτική Συνεργασία Σαμοθράκης» αναφέρει:

Πριν τρια (3) χρόνια εξασφαλίσαμε με σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ μέσω διαβαθμικής προγραμματικής σύμβασης την υπάλληλο κυρία Π. Φωτάκη (ειδικότητα Περιβαλλοντολόγος) για την υποστελεχωμένη Τεχνική Υπηρεσία (Τ.Υ) του Δήμου Σαμοθράκης. Η μισθοδοσία της υπαλλήλου δεν επιβάρυνε τον δήμο μας αλλά την Περιφέρεια.

Η κα Φωτάκη συνεισέφερε πολλά στο Δήμο ( διαχείριση απορριμμάτων, αδειοδότηση – λειτουργία Δημοτικού Σφαγείου κ.α) καθώς πέραν των τυπικών καθηκόντων της σε συνεργασία με τον τότε Αντιδήμαρχο κο Πρόξενο, καθιέρωσαν την διαχείριση των αδέσποτων ζώων, για πρώτη φορά στο νησί μας που αποτελεί βασική υποχρέωση των δήμων..

Σε όλες τις υποχρεώσεις της δούλεψε με συνέπεια, ευσυνειδησία πέραν των τυπικών υποχρεώσεων της και πολλά μετρήσιμα αποτελέσματα.

Ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος της Τ. Υ δεν υπέβάλλαν εκ νεου αίτημα ανανέωσης της συμβασης προς την Περιφέρεια εκδιώκοντας ουσιαστικά την υπάλληλο ως ” τιμωρία” για τις πολιτικές απόψεις και προτιμήσεις της, στερώντας τον Δήμο από πολύτιμες και ανέξοδες υπηρεσίες μιας ειδικότητας που δεν διέθετε ποτέ άλλοτε.

Σύντομα, οι επιπτώσεις της “απομάκρυνσης” θα είναι δυσμενείς για τους δημότες.

Η σημερινή πορεία του Δήμου είναι θλιβερή, καθώς η αξιολόγηση των συνεργατών βασίζεται στα likes στις αναρτήσεις των πολιτικών αντιπάλων !!!!!!

Καταδικάζουμε τις πρακτικές αυτές ως απαράδεκτες γιατί θυμίζουν άλλες, περασμένες και μαύρες εποχές.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη