Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Δημοτική Επαναφορά: “Από το να αποχωρούν σε κάθε διαφωνία, καλύτερα να παραιτηθούν”

Για την αποχώρηση της δημοτικής παράταξης από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εξέδωσε ανακοίνωση η παράταξη “Δημοτική Επαναφορά” του Χρήστου Καζαλτζή:

Παρακολουθώντας το Δημοτικό Συμβούλιο της 8ης/11ου και μετά από όσα ¨όμορφα¨ συνέβησαν μέσα στην αίθουσα, νιώθουμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε στους συνδημότες, τις θέσεις της παράταξής μας.

Θεωρούμε ότι το όλο θέμα στερείται εξ αρχής του πρέποντος σχεδιασμού, της καθαρότητας  και της μεθοδικότητας που πρέπει να διακρίνει τις δημοκρατικά λαμβανόμενες αποφάσεις.

Για μας, θα έπρεπε πρωτίστως να υπάρξει υπεύθυνη ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων και κατ’ επέκταση των πολιτών, από ειδικούς επί των επιδράσεων – θετικών και αρνητικών – που έχουν τα αιολικά πάρκα.

Στη συνέχεια, μετά από διαβούλευση με τους κατοίκους, οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων κοντά στις οποίες πρόκειται να εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες, να μεταφέρουν το αποτέλεσμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εφ’ όσων υπάρχει θετική εισήγηση από τους Προέδρους, τότε να προχωρήσουμε στη διαπραγμάτευση των ανταποδοτικών οφελών.

Αντ’ αυτών των πολύ απλών και απολύτως δημοκρατικών βημάτων, ακούμε εκλεγμένους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το «πόσα θα πάρει ο δήμος», παραγνωρίζοντας τις πιθανές επιπτώσεις από την όχληση (στην όποια συχνότητα θορύβου), τους «άνομβρους χειμώνες» σε κοντινές καλλιεργήσιμες εκτάσεις και ό,τι άλλο δε μάθαμε, επειδή στο βωμό του πρόσκαιρου οφέλους είμαστε διατεθειμένοι να «καταπιούμε την κάμηλο»!    

Φτάσαμε κατ’ αυτόν τον τρόπο, στο αποκορύφωμα της φαυλότητας, να αποχωρεί από τη συνεδρίαση ολόκληρη η δημοτική παράταξη που διοικεί το δήμο!

Παίρνοντας μαζί ΚΑΙ τον Πρόεδρο!

Η ¨Δημοτική Επαναφορά¨ εκφράζει με κάθε τρόπο την αποδοκιμασία της στην πράξη αυτή, τονίζοντας πως – ασχέτως με το από ποιο συνδυασμό προέρχεται – ο δημοτικός σύμβουλος που εκλέγεται Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, υπηρετεί ένα θεσμό υψηλότερο από την παραταξιακή λογική και τη μικροκομματική διαχείριση.

Από το να αποχωρούν μια ο ένας και μια ο άλλος σε κάθε διαφωνία, καλύτερα θα ήταν να είχαν το σθένος να παραδεχτούν ότι δε μπορούν στα δύσκολα, να παραιτηθούν και να το πάμε από την αρχή.

Μήπως και σώσουμε ό,τι σώζεται!

 Εμείς τολμήσαμε και τολμούμε!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη