Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

«Δημοτική Επαναφορά»: Να δοθούν λύσεις στην παιδική χαρά Σάκκου Ορεστιάδας και στις μπάρες της σιδηροδρομικής γραμμής

Έντονη κριτική στην δημοτική αρχή της Ορεστιάδας ασκεί η προσφάτως παραιτηθείσα παράταξη Δημοτική Επαναφορά. Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, αναφέρεται στην κατασκευή της παιδικής χαράς στον Σάκκο και θέτει το ερώτημα: Πότε επιτέλους θα αναλάβει τις ευθύνες της η δημοτική αρχή και τι θα πει σε αυτά τα παιδιά που δεν έχουν ασφαλή χώρο για να μπορούν να παίζουν τον ελεύθερό τους χρόνο;

Ακόμη ζητάει από την δημοτική αρχή να πιέσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έτσι ώστε να επισκευαστούν οι μπάρες που υπάρχουν σε διαβάσεις κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής για να διευκολυνθούν οι διερχόμενοι οδηγοί και να μην υπάρξει κίνδυνος ατυχήματος.

Αναλυτικά η «Δημοτική Επαναφορά» αναφέρει:

Θέτουμε υπ όψιν των πολιτών τα θέματα που χρήζουν προσοχής, όπως θα τα λέγαμε στο δημοτικό συμβούλιο της 5ης/7ου/2022, αν δεν είχαμε παραιτηθεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας, απέναντι στη γιγάντωση των δομών του Φυλακίου, για το οποίο πλέον δε μιλάει κανείς.

1. Στο χωριό Σάκκος που ακόμα καταφέρνει και έχει αρκετά μικρά παιδάκια, υπήρχε μια παιδική χαρά, η οποία για λειτουργικούς λόγους και λόγους παλαιότητας ξηλώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία. Από εκεί και πέρα δεν έγινε καμία διαδικασία για την αντικατάσταση αυτής, για να διευκολύνει και να δώσει λύσεις στο θέμα της ψυχαγωγίας των παιδιών του συγκεκριμένου χωριού.

Α) Πότε ακριβώς θα γίνει η κατασκευή νέας παιδικής χαράς στο Σάκκο;

Β) Πότε επιτέλους θα αναλάβει τις ευθύνες της η δημοτική αρχή και τι θα πει σε αυτά τα παιδιά που δεν έχουν ασφαλή χώρο για να μπορούν να παίζουν τον ελεύθερό τους χρόνο;

Η δημοτική αρχή έχει την ευθύνη να φροντίζει για την συντήρηση των παλαιών αλλά και καινούργιων παιδικών χαρών και για την ασφαλή λειτουργία τους. Επίσης η τεχνική υπηρεσία, με τον εκάστοτε αρμόδιο αντιδήμαρχο, να μεριμνά για την συντήρηση αλλά και ασφαλή χρήση των γηπέδων μπάσκετ και ποδοσφαίρου στα πέριξ των πάρκων και όχι μόνο αυτών που ανήκουν στον δήμο.

Δεν το ξέρουν;

Μια που αναφέρουμε όμως τις παιδικές χαρές, πρέπει να επισημάνουμε την έλλειψη συντήρησης και σε αυτή που υπάρχει στο αναψυκτήριο του Σπηλαίου, με σκουριασμένες βίδες, σκλήθρες και μεταλλικά ελάσματα.

Ακόμα χειρότερα, γίναμε αποδέκτες της πληροφορίας για το ατύχημα που συνέβη στην παιδική χαρά του πάρκου της Οινόης, όπου ολόκληρη η μπασκέτα έπεσε στο κεφάλι ενός παιδιού, με αποτέλεσμα να διακομιστεί και να του γίνουν ράμματα. Από τύχη δε θρηνήσαμε χειρότερα!  

Ούτε υπευθυνότητα μπορεί να δείξει η δημοτική αρχή, ούτε να ζητήσει συγνώμη ξέρει.   Ξεκάθαρα!

2. Κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής υπάρχουν διαβάσεις που φυλάσσονται με μπάρες. Αυτό βέβαια προϋποθέτει την σωστή και αυτόματη λειτουργία τους  για να διευκολύνει τους διερχόμενους  και τους αγρότες που πάνε στα χωράφια τους. Κάτι τέτοιο όμως δεν γίνεται, γιατί οι μπάρες κατεβαίνουν και δεν επανέρχονται στην αρχική τους θέση με αποτέλεσμα οι αγρότες να μην μπορούν να περάσουν και κατά δεύτερον  να μην προστατεύουν  για το ασφαλές πέρασμα από την διάβαση, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο ατυχήματος.

Πότε επιτέλους θα ενημερωθούν – πιεστούν για να  αποκαταστήσουν – επιδιορθώσουν οι αρμόδιοι της ΤΡΕΝΟΣΕ το συγκεκριμένο χρόνιο πρόβλημα;

3. Σε προγενέστερο δημοτικό συμβούλιο είχαμε κάνει αναφορά για τα πασαλάκια που είχανε μπει περιμετρικά στον χώρο που πραγματοποιείται το φεστιβάλ του Άρδα στις Καστανιές αλλά και για την επικινδυνότητα από πλευράς κατασκευής αυτών. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος στο συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο υπερασπίστηκε την κατασκευή και είπε ότι θα την διορθώσει  ως προς το μέρος της επικινδυνότητας. Αυτές τις μέρες  βλέπουμε μηχάνημα του δήμου να ξηλώνει τα πασαλάκια στο συγκεκριμένο χώρο. Τελικά είχαμε δίκιο; Γιατί τώρα το ξήλωμα και όχι τότε; Τόσο δύσκολο είναι να δεχτούν μια επισήμανση προς όφελος των πολιτών;

Τόσος εγωισμός;

Τέλος, νιώθουμε και πάλι την ανάγκη να αναφέρουμε ότι οι λόγοι που μας ώθησαν σε παραίτηση συνεχίζουν να υφίστανται!

–              Καμία αναφορά στις δομές

–              Καμία ανάληψη πρωτοβουλιών

–              Καμία μεταμέλεια

–              Καμία συγνώμη

–              Καμία ενημέρωση για την κατάληξη (απόρριψη) των ασφαλιστικών μέτρων κατά των εργασιών

Φαίνεται η αρχή των κρατούντων συνοψίζεται σε δύο λέξεις: ¨ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ¨

Εμείς θα είμαστε εδώ και θα τα τονίζουμε, όμως.

Γιατί εμείς Ο,ΤΙ ΛΕΜΕ, ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ

Δημοτική Επαναφορά

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη