Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Δημοτική Επαναφορά: «Χωρίς εορταστικές εκδηλώσεις η Ορεστιάδα – Το «Αγγέλων Φως» θαμπώνει και αργοσβήνει!»

Για την απουσία εορταστικών εκδηλώσεων κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς από τον Δήμο Ορεστιάδας, εξέδωσε Δελτίο Τύπου ο επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Επαναφορά Χρήστος Καζαλτζής. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Με μεγάλη έκπληξη ακούσαμε σήμερα τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑΟ κ. Βαρσαμακίδη, σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα, να λέει πως φέτος δεν θα υπάρξουν εορταστικές εκδηλώσεις από το δήμο Ορεστιάδας κατά τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, γιατί ¨συμφωνήθηκε¨ με τους δημάρχους Διδυμοτείχου και Σουφλίου οι φετινές γιορτές να γιορταστούν εκ περιτροπής στους τρεις δήμους!

Εμείς ερχόμαστε να προτείνουμε το ¨μέτρο¨ αυτής της σύμπνοιας να επεκταθεί και να γενικευτεί ως εξής:

  • Στην Ορεστιάδα να γιορτάζουμε τα Εισόδια της Θεοτόκου, την Ύψωση του Τίμιου Σταυρού, τον άπιστο Θωμά και την Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.
  • Στο Διδυμότειχο τα Χριστούγεννα, τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη, την Αγία Αικατερίνη και την Εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου.
  • Στο Σουφλί, τέλος, το Άγιο Πάσχα, τους δώδεκα Αποστόλους, του Χαραλάμπους του Ιερομάρτυρος και την επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου.

Είναι από αστείο μέχρι λυπηρό το γεγονός ότι το «Αγγέλων Φως» θαμπώνει και αργοσβήνει!

Είναι επίσης λυπηρό το ότι τελικά οι δήμαρχοι μπορούν να συνεννοηθούν σε τέτοια θέματα, αλλά σιωπούν ή και αντιτίθενται στη δημιουργία Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου, έτσι ώστε να διεκδικούμε ανάπτυξη, αντί για εξοικονόμηση!

Να τους χαιρόμαστε!»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email