Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Διάβημα Βερολίνου στην Άγκυρα για πυροβολισμούς κατά της Frontex στον Έβρο

Τη διαμαρτυρία του Βερολίνου προς την Άγκυρα εξέφρασε πρόσφατα το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών για το περιστατικό που σημειώθηκε τον Απρίλιο στον Έβρο, όταν τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν προς την κατεύθυνση περιπόλου της FRONTEX, στην οποία συμμετείχαν Έλληνες και Γερμανοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel «η γερμανική κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε στην Τουρκία για το περιστατικό, ενώ η ηγεσία του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών επέκρινε το γεγονός στον πρέσβη της Τουρκίας στο Βερολίνο και ζήτησε διευκρινίσεις».

Απαντώντας σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής των Πρασίνων Ιρένε Μίχαλιτς, η κυβέρνηση, επισημαίνει το περιοδικό, δήλωσε ότι «δεν μπορεί μεν να διαπιστωθεί εάν πυροβόλησαν στοχευμένα προς την κατεύθυνση των στελεχών της Frontex, ωστόσο το Βερολίνο εξέφρασε στην Τουρκία ανησυχία για το περιστατικό».

Η FRONTEX εν τω μεταξύ, συνεχίζει το δημοσίευμα, έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας της, ενώ τα στελέχη της έχουν λάβει εντολή να φορούν πιο συχνά αλεξίσφαιρα γιλέκα κατά τις περιπολίες τους.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη