Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Διάκριση για την ομάδα των ΕΠΑΣ Μαθητείας Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης για το “ΡΕΒΥΔΩΡ”

Στον Πανελλαδικό διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2023» διακρίθηκε η ομάδα των ΕΠΑΣ Μαθητείας Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης για το “ΡΕΒΥΔΩΡ”. Το φυτικό επαναστατικό καινοτόμο προϊόν που παρουσίασαν, έκλεψε όχι μόνο τις εντυπώσεις αλλά απέσπασε και τις καλύτερες κριτικές ως μοναδική πρόταση καινοτόμου ιδέας πανελλαδικά από τις ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ. Την Πέμπτη επισκέφτηκαν το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης και με Δελτίο Τύπου αναφέρεται:

«Τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς της ομάδας των ΕΠΑΣ Μαθητείας Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης που συμμετέχουν στον Πανελλαδικό διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2023» υποδέχτηκαν χτες στο δημαρχείο ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης και ο αντιδήμαρχος Θεόδωρος Βουρδόλης.

Η ομάδα που συμμετείχε ήδη στον διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της JA Greece που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 31.03.2023, εκπροσωπώντας συνολικά 100 σπουδαστές και 7 εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο project, κατάφερε και διακρίθηκε κατακτώντας την 6η θέση από τις 33 ομάδες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό.

Το φυτικό επαναστατικό καινοτόμο προϊόν με την ονομασία “ΡΕΒΥΔΩΡ” που παρουσίασαν, έκλεψε όχι μόνο τις εντυπώσεις αλλά απέσπασε και τις καλύτερες κριτικές ως μοναδική πρόταση καινοτόμου ιδέας πανελλαδικά από τις ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ, δίνοντας στην ομάδα το εισιτήριο για τη συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2023» που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Πέμπτη 18.05.2023 στον χώρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το προϊόν “ΡΕΒΥΔΩΡ” είναι ένα υποκατάστατο του αυγού, vegan’s choice με βάση του το ρεβυθόζουμο και προορίζεται για χρήση στην αρτοποιία, ζαχαροπλαστική και τη μαγειρική τέχνη. Η καινοτόμος ιδέα ανήκει στους σπουδαστές και τους καθηγητές των ΕΠ.ΑΣ. Μαθητείας ΔΥΠΑ Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης, οι οποίοι συνεργάστηκαν και εργάστηκαν δημιουργώντας ένα καινοτόμο προϊόν στην κυριολεξία από το μηδέν! Πειραματίστηκαν, δοκίμασαν και πέτυχαν να έχουν ένα προϊόν που είναι σχεδόν έτοιμο να τοποθετηθεί στο ράφι της αγοράς.

Ο δήμαρχος συνεχάρη τα παιδιά για την εφευρετικότητα, τη δημιουργικότητα και το πάθος τους και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη συμμετοχή τους διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2023» που θα πραγματοποιηθεί στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 18.05.2023, στον οποίο η ομάδα ταξιδεύει με την υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της SKY Express Airlines.»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email