Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Διήμερο διαδραστικών  γιορτών σε παραλίες της Αλεξανδρούπολης 28 και 29 Οκτωβρίου

Διαδραστικές γιορτές σε παραλίες και ψαροχώρια, με μία πληθώρα δράσεων, εκδηλώσεων, παιχνιδιών, εθελοντικών παρεμβάσεων, μουσικής & γαστρονομικών εκπλήξεων,  θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 28 και 29 Οκτωβρίου στο λιμανάκι της Μάκρης και στην  παραλία της Αγίας Παρασκευής  στην Αλεξανδρούπολη .

Τις γιορτές  διοργανώνει  η  «Δημοσυνεταιριστική Έβρος ΑΕ» στο πλαίσιο υλοποίησης του Τ.Π. CLLD LEADER Κεντρικού και Νοτίου Έβρου της Προτεραιότητας 4 «ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ» του Ε.Π. «ΑΛΙΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ» (ΕΠΑΛΘ) 2014-2020 και ειδικότερα του Διαπεριφερειακού Σχεδίου Συνεργασίας με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Παράκτιες Απειλές και Αλιεία»- Δράση 6.2 ,  σε συνεργασία με τον Δήμο  της πόλης

«Η συμμετοχή,  σε  αυτό το  πρωτόγνωρο διήμερο, όπου η θαλασσινή παράδοση του τόπου μας παίρνει ξανά τη θέση της, ακολουθώντας τα βήματα παιδιών & νέων ανθρώπων & των παλιών θαλασσινών που την κράτησαν τόσες δεκαετίες ζωντανή, είναι ελεύθερη,» σημειώνουν στο κάλεσμα τους οι διοργανωτές.

Εκδηλώσεις

Σάββατο 28/10: Έναρξη ώρα 14:00 – Λιμανάκι Μάκρης Θεματικά δρώμενα: · Ψαρομαγειρέματα · Αναβίωση εθίμων των ψαράδων Μουσικές εκδηλώσεις · Παραδοσιακή μουσική & χορωδίες · Η εμπειρία της αλιευτικής μαγειρικής στην τράτα Εκδηλώσεις

Κυριακή 29/10: Έναρξη ώρα 11:00- Παραλία Αγίας Παρασκευής Θεματικά δρώμενα: · Παιχνίδια πλάι στο κύμα · Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού · Τέχνη στην άμμο · Εθελοντικός καθαρισμός παραλία,ναυτικοί κόμποι.

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη