Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Διαθέσιμη στο επιβατηγό κοινό της ακτοπλοΐας η Ηλεκτρονική Δήλωση Υγείας

Διαθέσιμη από τις 4 Ιουνίου η Ηλεκτρονική Δήλωση Υγείας για το επιβατηγό κοινό της ακτοπλοΐας. Αφορά όλους τους ταξιδιώτες των ακτοπλοϊκών πλοίων κατά τις μετακινήσεις τους από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά και αντίστροφα. Η υποβολή της δήλωσης θα εξακολουθεί να ισχύει και στην έγχαρτη μορφή της, για τους πολίτες που δυσκολεύονται με την έκδοση της ηλεκτρονικής.

Ποιοι πρέπει να συμπληρώνουν την Ηλεκτρονική Δήλωση Υγείας

Αναλυτικά, η Δήλωση Υγείας για ταξίδια με πλοίο:

  • Πρέπει να συμπληρώνεται από οποιονδήποτε ενήλικα (18+) επιθυμεί να ταξιδέψει με πλοίο εντός Ελλάδας
  • Αφορά όλους τους ταξιδιώτες, Έλληνες και Αλλοδαπούς
  • Πρέπει να συμπληρώνεται εντός 24 ωρών πριν το εκάστοτε ταξίδι με πλοίο
  • Όλα τα πεδία της φόρμας είναι υποχρεωτικά
  • Εάν το ταξίδι συμπεριλαμβάνει αλλαγή πλοίου, τότε ο ταξιδιώτης πρέπει να συμπληρώνει ξεχωριστή Δήλωση Υγείας για κάθε σκέλος του ταξιδιού του
  • Κατά την επιβίβαση στο πλοίο, ο ταξιδιώτης πρέπει να έχει μαζί του την συμπληρωμένη Δήλωση Υγείας του, είτε σε ηλεκτρονική μορφή (στο κινητό/ τάμπλετ του) είτε εκτυπωμένη, και να την επιδείξει στο προσωπικό του πλοίου που κάνει τον έλεγχο των εισιτηρίων
  • Χωρίς Δήλωση Υγείας δεν θα επιτραπεί σε κανέναν ταξιδιώτη να επιβιβαστεί σε πλοίο
  • Κάθε ταξιδιώτης (διεύθυνση/ λογαριασμός email) μπορεί να καταχωρήσει έως 4 Δηλώσεις ανά ημέρα ανά λιμάνι επιβίβασης, ώστε να μπορεί εκτός από την δική του δήλωση να καταχωρήσει και τις Δηλώσεις 3 ακόμα ενήλικων μελών της οικογένειάς του
  • Τα ανήλικα παιδιά (κάτω των 18 ετών) συμπεριλαμβάνονται στην δήλωση υγείας του γονέα ή συνοδού
  • Η φόρμα πρέπει να συμπληρώνεται με λατινικούς χαρακτήρες
  • Τα στοιχεία στην φόρμα πρέπει να είναι συμπληρωμένα όπως εμφανίζονται στην ταυτότητα/διαβατήριο σας και στο εισιτήριο του πλοίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Από σήμερα 4 Ιουνίου 2021 είναι διαθέσιμη στο επιβατηγό κοινό της ακτοπλοΐας η ηλεκτρονική Δήλωση Υγείας, (https://sea.travel.gov.gr/#/), την οποία είναι υποχρεωμένοι όλοι οι ταξιδιώτες να συμπληρώνουν πριν την  επιβίβασή τους στα ακτοπλοϊκά πλοία κατά τις μετακινήσεις τους από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά και αντίστροφα.

Όπως υπογράμμισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, «πρόκειται για την ολοκλήρωση μιας ακόμη διαδικασίας για την διευκόλυνση των Ελλήνων και ξένων επιβατών που μετακινούνται ακτοπλοϊκά, αποτελεί δε ένα ακόμη βήμα του Υπουργείου προς την υλοποίηση του στόχου για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών που παρέχει σε κάθε συναλλασσόμενο».

Σημειώνεται ότι η υποβολή της Δήλωσης Υγείας θα εξακολουθήσει να είναι δυνατή και σε έγχαρτη μορφή για εκείνους τους ταξιδιώτες που δεν διευκολύνονται στην έκδοση της ηλεκτρονικής.

Επίσης θα πρέπει να υπογραμμισθεί ότι το εν λόγω πιστοποιητικό πρέπει να συμπληρώνεται εντός 24 ωρών πριν το εκάστοτε ταξίδι με πλοίο.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη