Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Διαμαρτύρεται η Ένωση γονέων και μαθητών Αλεξανδρούπολης για το διευρυμένο ωράριο στο ολοήμερο σχολείο

Την διαμαρτυρία της για το διευρυμένο ωραρίου λειτουργίας των ολοήμερων στα σχολεία εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση γονέων και μαθητών του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Ολοένα και αυξάνεται ο προβληματισμός και οι διαμαρτυρίες των γονέων μπροστά στη νέα απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των ολοήμερων στα σχολεία .

Μετά από έγγραφο που στάλθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι διευθύνσεις των σχολείων μοίρασαν Υπεύθυνες Δηλώσεις στους γονείς για αλλαγή του ωραρίου λήξης του ολοήμερου, από τις 15.00, που ίσχυε μέχρι και φέτος, στις 15:50 και στις 17:30. Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά καταργούν το τμήμα του ολοήμερου με τη μεγαλύτερη συμμετοχή και τινάζουν τον οικογενειακό προγραμματισμό στον αέρα.

Ως Ένωση Γονέων αδιάκοπα διεκδικούμε την πραγματική αναβάθμιση του ολοήμερου σχολείου. Το διευρυμένο – αναβαθμισμένο ολοήμερο, θα μπορούσε να αποτελεί διέξοδο για γονείς και τους μικρούς/ές μαθητές/ριες, εφόσον όντως παρείχε τη δυνατότητα για επιπλέον ποιοτικές, δωρεάν δραστηριότητες, σε σύγχρονα, αναβαθμισμένα κτίρια με όλες τις απαιτούμενες υποδομές, όπως τραπεζαρίες, φούρνους, θερμοθαλάμους, τραπεζοκόμους, καθαριστές/ριες, χώρους ξεκούρασης και ανάπαυσης των μικρών μαθητών, σταθερό διδακτικό προσωπικό από την αρχή της σχολικής χρονιάς, χώρους άθλησης, εικαστικών τεχνών, ρομποτικής/πληροφορικής με τα απαραίτητα εκπαιδευτικά υλικά, χώρους μουσικής, χορωδίας, θεάτρου κ.ά.

Το ολοήμερο σχολείο θα πρέπει να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των παιδιών μας, τόσο για ποιοτική σίτιση και ευχάριστη διαμονή στο σχολείο, όσο και για μελέτη, κοινωνικοποίηση και ουσιαστική ενασχόληση με αξιόλογες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και όχι να μετατρέπεται σε χώρο φύλαξης των παιδιών.

Για όλα τα παραπάνω απευθύνουμε κάλεσμα στο διδακτικό προσωπικό, στους συλλόγους γονέων και όλους τους γονείς να συναντηθούμε, μαζί με τα παιδιά μας, την Παρασκευή 19 Μαΐου στις 11:00 το πρωί στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για να καταθέσουμε τους προβληματισμούς και τα αιτήματά μας και να πιέσουμε για την επαναφορά της επιλογής να σχολούν τα παιδιά στις 15.00 ακόμη και για τα Αναβαθμισμένου Προγράμματος Ολοήμερα Σχολεία. “

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη