Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Διαπρέπει ξανά η «School Buddy» του Γυμνασίου Φερών

Η ομάδα της “SCHOOL BUDDY” από το Γυμνάσιο και Λύκειο Αβδήρων  Ξάνθης & Γυμνάσιο Φερών Έβρου κερδίζει ένα ακόμη σημαντικό βραβείο!

Μετά την επιτυχή συμμετοχή και την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας (SIR), η “SCHOOL BUDDY” συνεχίζει και κερδίζει το δεύτερο βραβείο στον 19ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό “Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2024” που διοργανώθηκε στις 26 Απριλίου 2024 στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος” από το Junior Achievement Greece και συμμετείχαν πάνω από 500 σχολικές μονάδες.

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην “Let’s Go” από το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο ΕΑΕ Κωφών & Βαρηκόων Θεσσαλονίκης.

Η ομάδα της “SCHOOL BUDDY” τους εύχεται καλή επιτυχία στον Πανευρωπαϊκό Τελικό της Ιταλίας.

«School Buddy», από το Γυμνάσιο και Λύκειο Αβδήρων Ξάνθης & Γυμνάσιο Φερών Έβρου:

Η “SCHOOL BUDDY” είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα που θα λειτουργήσει ως ένα εργαλείο επικοινωνίας μεταξύ εκπαιδευτικών μονάδων για την αναδιανομή και την ανταλλαγή εκπαιδευτικών πόρων (όπως θρανία, καρέκλες, υπολογιστές, βιβλία, κ.α.) που μένουν αναξιοποίητοι στις αποθήκες κάθε σχολείου. Έτσι θα συμβάλλει στην κάλυψη των αναγκών της εκπαιδευτικης κοινότητας ενώ παράλληλα θα στηρίξει την αειφόρο ανάπτυξη του τόπου, μειώνοντας το οικολογικό αποτύπωμα. Επίσης, δημιουργείται ένας μοναδικός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των σχολείων, που δεν υπάρχει σήμερα. Στην πλατφόρμα αυτή εκτός από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, που θα μπορούν να αλληλοβοηθηθούν στον εξοπλισμό, θα μπορούν να συμμετέχουν και επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσφέρουν εξοπλισμό (ως χορηγία) σε σχολεία που τον έχουν ανάγκη. Η εταιρεία θα ενθαρρύνει τα σχολεία όλης της χώρας να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς για τη διάδοση της υπηρεσίας μας. Στόχος της αποτελεί η ευαισθητοποίηση όλων όσοι μπορούν να βοηθήσουν, έτσι ώστε όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες να εξοπλιστούν με τους κατάλληλους πόρους και να μην υπάρχουν ελλείψεις και ανισότητες.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη