Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Διατάχθηκε ΕΔΕ για τις δασκάλες στον παιδικό σταθμό που έκλειναν παιδιά στην αποθήκη στην Αλεξανδρούπολη – Αυστηρά μέτρα ζητά η παράταξη “Πόλη & Πολίτες”

Σε σοκ βρίσκονται οι γονείς δημοτικού παιδικού σταθμού στην Αλεξανδρούπολη…

Ένορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε για τις καταγγελίες, ότι βρεφονηπιοκόμοι σε παιδικό σταθμό στην Αλεξανδρούπολη έκλειναν παιδιά ηλικίας 2,5 – 3 ετών στην αποθήκη ως τιμωρία, διενεργείται από τον δήμο.

Προηγήθηκε το γεγονός, ότι κλήθηκαν σε απολογία οι βρεφονηπιοκόμοι του παιδικού σταθμού που έκλειναν τα παιδιά, ηλικίας περίπου 2,5 ετών, στην αποθήκη προκειμένου να τα τιμωρήσουν όταν ήταν «άτακτα». Μάλιστα, σύμφωνα με τα παιδιά, η δασκάλα έκλεινε και το φως της αποθήκης, αφήνοντας τα παιδιά στο σκοτάδι.

Η βρεφονηπιοκόμος που χρησιμοποιούσε αυτή την τιμωρία παραδέχθηκε ότι το έκανε, προσθέτοντας μάλιστα πως ονόμαζε την αποθήκη «δωμάτιο αποσυμπίεσης» και πως το έκανε αυτό για δύο – τρία λεπτά, όταν τα παιδιά ήταν «σε μεγάλη ένταση», προκειμένου να ηρεμήσουν.

Ένας πατέρας προχώρησε στην καταγγελία της βρεφονηπιοκόμου, όταν θορυβήθηκε από όσα του είπε η μικρή του κόρη. Το παιδάκι παίζοντας με τις κούκλες του, έλεγε πως θα της κλείσει στο σκοτεινό δωμάτιο γιατί ήταν άτακτες. Πιο συγκεκριμένα, η μικρή πήρε την κούκλα της, τη μάλωνε και ήθελε να τη βάλει τιμωρία στην αποθήκη και να κλείσει το φως. Όταν ο πατέρας ρώτησε το παιδί του πώς το σκέφτηκε αυτό, το κορίτσι απάντησε ότι «έτσι μας κάνει η κυρία στον παιδικό».

Μία άλλη μητέρα, ανέφερε πως «το δικό μου το παιδί ενώ δεν φοβάται, το τελευταίο δίμηνο με τρίμηνο όταν σκοτείνιαζε άρχιζε να φοβάται, ήθελε ανοίξουμε το φως. Κατά τη διάρκεια του ύπνου του ξυπνούσε κι έλεγε δεν θέλω να πάω σχολείο».

Η δασκάλα απομακρύνθηκε από τη θέση της αμέσως μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση, ενώ από τον δήμο Αλεξανδρούπολης, καταδικάζεται το γεγονός.

Η παράταξη του κυρίου Γκότση εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση ζητώντας αυστηρότερα μέτρα στους δημοτικούς βρεφικούς σταθμούς:

«Με μεγάλο προβληματισμό και θλίψη πληροφορηθήκαμε το ειδεχθές περιστατικό που συνέβη σε παιδικό σταθμό του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Είναι πραγματικά λυπηρό ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος όχι μόνο δεν γνώριζαν το γεγονός, αλλά δεν έκαναν και τίποτα του προ λαμβάνειν τέτοιας ανεπίτρεπτης συμπεριφοράς.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την πράξη αυτή της βρεφονηπιοκόμου ως αντιπαιδαγωγική και αντί εκπαιδευτική, μιας και η χρήση της αποθήκης ως χώρος αποσυμπίεσης των μικρών μαθητών για να ηρεμούν, μόνο αναχρονιστικές τακτικές Μεσαίωνα μας θυμίζουν.

Ζητούμε άμεσα όχι μόνο την απομάκρυνση της βρεφονηπιοκόμου από την θέση της αλλά και τον έλεγχο και την επιβολή αυστηρών μέτρων σε όλους τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Είμαστε δίπλα, υποστηρικτές σε όλους τους γονείς, προκειμένου να διασφαλίζεται η ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών μας.

Η δημοτική αρχή οφείλει ειδικά στους χώρους που δραστηριοποιούνται μικρά παιδιά να προνοεί και να προλαμβάνει, αντί να θεραπεύει. Τόσο σοβαρά ζητήματα γεννούν πολλά ερωτηματικά, για τα οποία οι δημότες πρέπει να λάβουν σύντομα σοβαρές και υπεύθυνες απαντήσεις από τους αρμόδιους της Δημοτικής Αρχής.»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη