Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Διαφωνίες και εντάσεις για την Φτερωτή Νίκη…Η Περιφέρεια ΑΜΘ αλλάζει λογότυπο με την “Νίκη της Σαμοθράκης” πρωταγωνίστρια!

Η φτερωτή Θεά δεν κατάφερε να τους ενώσει κάτω από φτερά της και να προχωρήσουν όλοι μαζί ενωμένοι για την αλλαγή του λογότυπου της περιφέρειας ΑΜΘ. Ο κύβος, μετά από εντάσεις και αντικρουόμενες απόψεις, ερρίφθη…”Η Νίκης της Σαμοθράκης” θα κοσμεί το επόμενο χρονικό διάστημα, αφού γίνουν πρώτα οι απαραίτητες διαδικασίες, το λογότυπο της περιφέρειας.

Χρειάστηκε να περάσουν κάτι παραπάνω από 2 χρόνια όταν ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημητρης Πέτροβιτς γνωστοποιούσε την συγκεκριμένη πρόταση περί αλλαγής, προβάλλοντας την οικουμενικότητα του συμβόλου αυτού και της σημασίας του παγκοσμίως. Τους προηγούμενους μήνες η περιφερειακή αρχή είχε προχωρήσει σε διαβούλευση και αφού ολοκληρώθηκε έφερε προς συζήτηση και ψήφιση τις επικρατέστερες απόψεις με την “Νίκη της Σαμοθράκης” να αποσπά 17 ψήφους υπέρ.

Συνολικά κατατέθηκαν 5 προτάσεις γεγονός, που έδειξε ότι δεν υπήρχε η αναμενόμενη σύμπνοια και αποδοχή της εισήγησης του κυρίου Πέτροβιτς και κατ΄ επέκταση του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου καθώς οι άλλες 4 ήταν προτάσεις που αφορούσαν στην κάθε περιφερειακή ενότητα. Δηλαδή ο Θράκας Ιππέας, ο Διόνυσος, ο Δημόκριτος και το σύμβολο των Φιλίππων. Εύκολα κανείς στην συνεδρίαση μπορούσε να συμπεραίνει πως επικράτησαν τοπικισμοί και πολιτικές σκοπιμότητες με κάποιους μάλιστα να ζητούν γενικώς την απόσυρση του θέματος, θεωρώντας πως η περιφέρεια έχει άλλα πιο σημαντικά ζητήματα να ασχοληθεί.

Τελικά μετά από διαφωνίες και οριακά πέρασε η πρόταση της “Νίκης της Σαμοθράκης”. Μάλιστα ο περιφερειάρχης αντιλαμβανόμενος το κλίμα που διαμορφώνονταν, ουκ ολίγες φορές απηύθυνε έκκληση προς το σώμα περί ενότητας και όχι διαχωρισμού, με την επίμονη επισήμανση, ότι αυτό το θέμα δεν θα πρέπει να μας διχάσει, προτείνοντας μάλιστα την αναβολή της ψηφοφορίας για μία επόμενη φορά παρουσία περισσότερων συμβούλων και όχι με τόσες προτάσεις, ώστε η Νίκη που είχε ούτως ή άλλως δυναμική να υπερψηφιστεί από τουλάχιστον τους μισούς συμβούλους. Η πρότασή του, ωστόσο αυτήν δεν πέρασε και αυτό είχε ενδιαφέρον αφού παρατηρήθηκαν διαφοροποιήσεις και από τη δική του παράταξη.

Τελικά οι παρόντες σύμβουλοι οδηγήθηκαν στην ψηφοφορία με τη “Νίκη της Σαμοθράκης” να προκρίνεται.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη