Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Διδυμότειχο: Δύο περιπτώσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών – Επιχείρησαν να τους περάσουν με βάρκα

4 διακινητές συνολικά συνελήφθησαν στην περιοχή του Διδυμοτείχου για υπόθεση διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών. 5 ήταν τα άτομα που μεταφέρθηκαν με τις βάρκες, ενώ ακόμη 16 περίμεναν την σειρά τους. Όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας και στις δύο περιπτώσεις οι διακινητές αντιστάθηκαν της σύλληψης.

Αναλυτικά:

«Συνελήφθησαν την Δευτέρα το πρωί, σε παρέβριες περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι μετέφεραν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή Πετράδων, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Με τη σύλληψη των δύο διακινητών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλα δέκα (10) περίπου άτομα, τα οποία ανέμεναν στο τούρκικο έδαφος προκειμένου να περαιωθούν με τη βάρκα.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή Διδυμοτείχου, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους άλλους δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Με τη σύλληψη των δύο διακινητών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλα έξι (6) περίπου άτομα, τα οποία ανέμεναν στο τούρκικο έδαφος προκειμένου να περαιωθούν με τη βάρκα.

Σημειώνεται ότι και οι τέσσερις δράστες αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψή τους.

Κατασχέθηκαν δύο (2) πλαστικές βάρκες και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη