Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Διδυμότειχο: Επιστολή στην ΠτΔ των γονέων του 3ου ΔΣ για το Τμήμα Ψυχολογίας

Τη στήριξη της Αυτού Εξοχότητας, Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ζητούν με επιστολή τους τα μέλη του Συλλόγου Γονέων Διδυμοτείχου του 3ου Δημοτικού Σχολείου θεωρώντας από τις τελευταίες δηλώσεις του δημάρχου, ότι η θέση του σχολείου είναι πλέον επισφαλής αναφορικά με τη στέγαση του Τμήματος Ψυχολογίας.

Για τον λόγο αυτό ζητούν από την ίδια διευκρινίσεις, που αφορούν σχετικό νόμο ο οποίος τροποποιήθηκε πρόσφατα,  στις 14  Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον οποίο η μεταστέγαση σχολείου θα επιτρέπεται να εκτελείται όχι με την ομόφωνη αλλά με την σύμφωνη γνώμη των 2/3 των μελών του δημοτικού συμβουλίου για επείγοντες και απρόβλεπτους λόγους.

Ο Σύλλογος Γονέων τονίζει πως η προηγούμενη κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  ακυρώθηκε από την αποκεντρωμένη  Διοίκηση ΑΜ Θ και τώρα φαίνεται πως ζητούν εκ νέου να ξαναμπεί στην διαδικασία ψηφοφορίας ώστε να  καταφέρουν να αδειάσουν το σχολείο για τις ανάγκες της σχολής.

Στην επιστολή ζητείται να αποσαφηνισθούν ποιοι ορίζονται επείγοντες κι απρόβλεπτοι λόγοι και ποιες ακριβώς είναι οι αιτίες που οφείλει να περιλαμβάνει η αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που λαμβάνεται με τα 2/3 αυτού κι όχι πλέον με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του, όπως ίσχυε μέχρι και στις 14/12/22 που υπογράφηκε η μεταρρύθμιση του νόμου.

Υποψιάζονται χωρίς να είναι σίγουροι, ότι το κίνητρο της μεταρρύθμισης του συγκεκριμένου άρθρου αυτού του νόμου, αφορά στο να είναι έτοιμο το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει την μεταστέγαση των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου, έστω και με την άρνηση της αντιπολίτευσης (όπως ανέφερε ο κ. Δήμαρχος σε συνέντευξή του)….με τα 2/3 δηλαδή του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή προς την ΠτΔ τα  τελευταία 3 χρόνια  το σχολείο βάλλεται από την Τοπική Δημοτική Αρχή, καθώς κι από άλλους υπεύθυνους που διαχειρίζονται την ίδρυση του Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο και ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.

«Μας ανησυχεί η μεταστέγαση των παιδιών σε άλλο χώρο τονίζει στην ΕΡΤ  Ορεστιάδας η γραμματέας του Συλλόγου Ουρανία Νταπιάπη. Εμείς θέλουμε να προασπίσουμε το συμφέρον των παιδιών μας. Κανείς απ’ όλους αυτούς που υπογράφουν το νόμο δεν έχουν έρθει εδώ να δούνε πόσα κτίρια υπάρχουν για την προσωρινή στέγαση της σχολής. Όλοι μας θέλουμε να έρθει η Σχολή στην περιοχή όμως δεν θέλουμε να έρθει κατ’ αυτόν τον τρόπο».

Τονίζουν δε ότι είναι στη διάθεση όσων ζητήσουν τη βοήθεια τους με την  προϋπόθεση όμως να  μην διαλυθεί κάτι για να  δημιουργηθεί κάτι άλλο.

Διαβάστε την επιστολή

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email