Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Διδυμότειχο: Να ενημερωθεί ζητά η Συντονιστική Επιτροπή για την πορεία του Τμήματος Ψυχολογίας με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας

Με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελου Συρίγου στο Διδυμότειχο η Συντονιστική επιτροπή της πόλης μέσα από δελτίο τύπου ζητά να ενημερωθεί για οποιαδήποτε συμφωνία έχει παρθεί, από την πρώτη συνάντηση με τον υφυπουργό και έπειτα.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με την Συντονιστική Επιτροπή, στο Μηχανογραφικό έχει συμπεριλήφθη η Νοσηλευτική Διδυμοτείχου, αλλά όχι η Σχολή Ψυχολογίας.

«Ελπίζουμε ο υφυπουργό να λάβει σοβαρά υπόψη του τον συμβολισμό όπως απεικονίζεται στην πλακέτα που του αποδώσαμε στην συνάντηση μας και να μην γκρεμίσει τα δυο Προπύργια του Κάστρου μας, την Νοσηλευτική και το Νοσοκομείο» γράφει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής εκφράζοντας την ανησυχία τους για το μέλλον της σχολής και του νοσοκομείου.

Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής.

    Ενημερωθήκαμε για την επίσκεψη του Υφυπουργού κ. Συρίγου Άγγελου από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Διδυμότειχο στις 18/05/2021 και ημέρα Τρίτη.

    Η επίσκεψη αυτή είναι συνέχεια της προηγούμενης επίσκεψης του Υφυπουργού στην οποία είχε δεσμευτεί ότι για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, θα βρίσκεται στο Μηχανογραφικό η Νοσηλευτική Διδυμοτείχου και θα συμπεριληφθεί στο Μηχανογραφικό το Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο.

    Αυτό που έχουμε ως εξέλιξη μέχρι σήμερα ότι συμπεριλήφθη η Νοσηλευτική Διδυμοτείχου στο Μηχανολογικό, αλλά όχι η Σχολή Ψυχολογίας, πάντα σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση που έχουμε από το υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων. Διότι δεν έχουμε την πληροφόρηση που θα έπρεπε από την Δημοτική Αρχή και δεν θέλουμε να προτρέχουμε, ελπίζουμε ότι όλα βαίνουν προς την θετική κατεύθυνση. Ειδάλλως θα είχαμε μια προτροπή από τον Δήμο σύσσωμοι να διαμαρτυρηθούμε εντόνως με όποιον πρόσφορο τρόπο, καθόσον είναι μείζον ζήτημα για τον τόπο μας.

   Αναμένουμε να ενημερωθούμε άμεσα για οποιαδήποτε συμφωνία έχει παρθεί, από την πρώτη συνάντηση με τον υφυπουργό και έπειτα, για να ενημερωθούν τα  σωματεία, οι φορείς και οι κοινωνικοί σύλλογοι που εκπροσωπούμε και για όποιες ειλημμένες αποφάσεις υπάρχουν.

Υ.Γ. Ελπίζουμε ο υφυπουργό να λάβει σοβαρά υπόψη του τον συμβολισμό όπως απεικονίζεται στην πλακέτα που του αποδώσαμε στην συνάντηση μας και να μην γκρεμίσει τα δυο Προπύργια του Κάστρου μας, την Νοσηλευτική και το Νοσοκομείο.  

Εκ της Συντονιστικής Επιτροπής.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη