Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Διδυμότειχο: 8 θετικά σε σύνολο 140 δειγμάτων

Εκατόν σαράντα (140) rapid tests, σε ισάριθμους πολίτες, έγιναν σήμερα (14/12) στο Διδυμότειχο, κατά τις δειγματοληψίες ανίχνευσης covid-19 στον πληθυσμό της πόλης, τις οποίες διενήργησε κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ από τις 9 το πρωί έως αργά το μεσημέρι.

Οκτώ (8) ήταν οι θετικές διαγνώσεις, για τις οποίες ενημερώθηκαν άμεσα οι πολίτες στους οποίους ανήκαν τα συγκεκριμένα δείγματα, ενώ τους δόθηκαν τηλεφωνικά και οδηγίες για επανεξέταση με μοριακό τεστ και για κατ΄οίκον περιορισμό, στον οποίο θα πρέπει να τεθούν οι ίδιοι αλλά και το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Αύριο (15/12), η κινητή μονάδα θα βρίσκεται και πάλι στο Διδυμότειχο, στον χώρο του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα ΡΟΜΑ, στο πλαίσιο των μαζικών ελέγχων σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Οι πολίτες θα μπορούν να προσέρχονται στο καθορισμένο σημείο από τις 11:30 το πρωί.

Οι μετακινήσεις για συμμετοχή στους ελέγχους γίνονται με αποστολή sms με αριθμό 1 στο 13033, ενώ όσοι προσέλθουν για τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και ΑΜΚΑ και να φορούν προστατευτική μάσκα.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email