Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Διδ/χο: Απέκτησε Προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου με τη διαδικασία «κατά πλάσμα δικαίου»

Με τη διαδικασία του «κατά πλάσμα δικαίου» ορίστηκε την Κυριακή, στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου, η σύνθεση του προεδρείου, της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής του δήμου Διδυμοτείχου, καθώς και στην τρίτη πρόσκληση, δεν υπήρξε απαρτία. Στην συνεδρίαση δεν παρέστησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων Χρήστου Τοκαμάνη και Παρασκευά Πατσουρίδη.

Από την Παρασκευή είχε ξεκινήσει η διαδικασία με την ενημέρωση των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης ώστε να ορίσουν τους συμβούλους που από κάθε παράταξη θα αναλάβει τα καθήκοντα τις θέσεις αντιπροέδρου και γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, ωστόσο και πάλι δεν υπήρξε απάντηση. Με την διαδικασία «κατά πλάσμα δικαίου» που ακολουθήθηκε τις θέσεις αναλαμβάνουν οι επικεφαλής των παρατάξεων ο Χρήστος Τοκαμάνης και ο Παρασκευάς Πατσουρίδης.

Τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ανέλαβε ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, καθώς οι δύο πρώτοι σε ψήφους σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου, αρνήθηκαν τη θέση. Όσον αφορά τις δύο Επιτροπές του δήμου, με την ίδια διαδικασία, η παράταξη του δημάρχου όρισε τα τέσσερα πρόσωπα που θα συμμετέχουν σε αυτές, ενώ την επταμελή σύνθεσή τους συμπληρώνουν οι κ. κ. Τοκαμάνης, Πατσουρίδης και Δημητρίου.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email