Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Δικαίωση Λαμπάκη: άκυρη η απόφαση για ίδρυση της κοινοφελούς επιχείρησης “ΔΕΚΑ”

Μεγάλη δικαίωση για τον Βαγγέλη Λαμπάκη αποτελεί η σημερινή απόφαση της Αποκεντρωμένης να κάνει δεκτή την ένσταση που κατέθεσε ο ίδιος και να ακυρώσει την αριθµ. 78/2020 απόφαση του δηµοτικού συµβουλίου του δήµου Αλεξανδρούπολης αναφορικά µε την ίδρυση της δηµοτικής επιχείρησης κοινωφελούς ανάπτυξης του δήµου Αλεξανδρούπολης γνωστή και ως “ΔΕΚΑ”.

Ποιό ήταν όμως το σκεπτικό της Αποκεντρωμένης για να φτάσει σε αυτήν την απόφαση; Το γεγονός ότι δεν έπρεπε να γίνουν δεκτές οι ψήφοι των δημοτικών συμβούλων του Γιάννη Καρυπίδη και του Κώστα Δουνάκη, καθώς και η μη νόμιμη λειτουργία διαδικτυακής τηλεόρασης σε συνδιασμό με το γεγονός ότι τα αντικείμενα της κοινοφελούς δεν είχαν συνάφεια μεταξύ τους οδήγησαν στην απόφαση να ακυρωθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και έτσι ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης και οι συνεργάτες του να υποστούν την πρώτη μεγάλη πολιτική τους ήττα.

Στα παρακάτω αποσπάσματα μπορεί κανείς να διαβάσει τα σημεία που έκριναν την ένσταση και δικαίωσαν όσους είχαν αντιδράσει με τον τρόπο αλλά και την εν γένει δημιουργία της κοινοφελούς επιχείρησης.

Δείτε την απόφαση της Αποκεντρωμένης εδώ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email