Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Διοικητές νοσοκομείων: Βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους – 1.034 υποψήφιοι για 173 θέσεις…

Ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την κάλυψη συνολικά 173 θέσεων Διοικητών και Υποδιοικητών Νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών του υπουργείου Υγείας.

Οι βαθμολογίες των 1.034 υποψηφίων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών και Υποδιοικητών Νοσοκομείων και ΥΠΕ για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του υπουργείου Υγείας, παρουσίασαν “χαμηλές πτήσεις”.

Μέτρια έγραψαν στη γραπτή δοκιμασία οι υποψήφιοι Διοικητές  και Αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών.

Οι βαθμολογίες που ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ κυμαίνονται κατά μέσο όρο στη…μέση, με ένα μεγαλύτερο ποσοστό υποψηφίων να έχει γράψει κάτω από τη βάση σε σχέση με όσους έγραψαν πάνω από τη βάση. Σύμφωνα με το ΑΣΕΠ, η μέγιστη επίδοση βαθμολογίας είναι 635,77 μονάδες (με άριστα τις 800) και η ελάχιστη επίδοση 85,33 μονάδες. Οι περισσότεροι έγραψαν μεταξύ 300 και 450 μονάδων. Ενστάσεις κατά της βαθμολογίας της γραπτής εξέτασης δεν επιτρέπονται.

Μετά τις βαθμολογίες ξεκινά από ειδικές επιτροπές ο έλεγχος των πτυχίων αλλά και όλων των δικαιολογητικών που έχουν καταθέσει οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις,  ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για αυθεντικά πτυχία ή για πλαστά πιστοποιητικά που μπορεί να έχουν παραδοθεί.

Ταυτόχρονα, θα εξεταστεί και η συνάφεια των πτυχίων αλλά και των μεταπτυχιακών όπως προβλέπει ο νόμος Κεραμέως. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, οι τελικοί διορισμοί των διοικητών νοσοκομείων αναμένεται να γίνουν μετά τις ευρωεκλογές, ενώ λίγο πριν τις κάλπες αναμένεται να διοριστούν οι διοικητές των υγειονομικών περιφερειών.

Μετά τη βαθμολογία πάντως του γραπτού διαγωνισμού, οι 15 πρώτοι με την καλύτερη βαθμολογία θα κληθούν για συνέντευξη ώστε να προκύψουν οι επτά επικρατέστεροι. Από αυτούς θα δημιουργηθεί μία λίστα τριών ατόμων η οποία και θα αποσταλεί στον υπουργό υγείας προκειμένου να επιλέξει τον υποψήφιο που εκείνος επιθυμεί.

Μέχρι πάντως να διοριστούν τα νέα στελέχη στο ΕΣΥ τα πάντα φαίνεται πως είναι παγωμένα στα νοσοκομεία, καθώς οι υπάρχοντες διοικητές δεν γνωρίζουν, εάν θα συνεχίσουν την εργασιακή τους πορεία στο σύστημα, γεγονός βέβαια που προκαλεί πολλά προσκόμματα αλλά και δυσλειτουργίες στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Γι’ αυτό άλλωστε οι όποιες ριζικές αλλαγές στο ΕΣΥ προωθούνται από την κυβέρνηση για μετά τις κάλπες, οπότε και θα έχουν αναλάβει καθήκοντα οι νέοι διοικητές.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email