Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Δράμα: Μαθητές Δημοτικού δημιουργούν Ταινία Μικρού Μήκους Animation

Στην παραγωγή ταινίας Μικρού Μήκους Animation προχώρησε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, στο πλαίσιο εργαστηρίου «Κινούμενης Εικόνας» που υλοποίησαν οι μαθητές του.

Τα παιδιά δούλεψαν πάνω στην ταινία του 1912 «Η Κατάκτηση του Πόλου». Κεντρικός σκοπός του εργαστηρίου animation ήταν από τη μια η κατανόηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών και των σταδίων δημιουργίας με την τεχνική του animation κι απ’ την άλλη, η ανάπτυξη δεξιοτήτων που απαιτούνται στη χρήση των εκφραστικών μέσων στην προσέγγιση ενός ζητήματος μάθησης.

Η ταινία θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό παιδικών ταινιών μικρού μήκους camera zizanio του Φεστιβάλ Ολυμπίας και στο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;», που διοργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και άλλοι φορείς.

Έχει ήδη δημοσιευτεί στο κανάλι του Νεανικού Πλαισίου στο youtube: (https://www.youtube.com/watch?v=RYhRTUlRcPw) και στην ιστοσελίδα του σχολείου (http://1dim-dramas.dra.sch.gr).

πηγή ertnews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email