Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Δράση καθαριότητας στο Δέλτα Έβρου: «Να σταματήσει η ρύπανση στους πολύτιμους υγρότοπους της λεκάνης απορροής της Μαύρης Θάλασσας»

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Ιουλίου εθελοντική καθαριότητα στο Δέλτα Έβρου, από το Αινήσιο Δέλτα, με κάλεσμα της περιβαλλοντικής οργάνωσης iSea του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων περιοχών Δέλτα Εβρου-Σαμοθρακης, του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης αλλά και εθελοντών.

Το μήνυμα του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να σταματήσει η ρύπανση στους πολύτιμους υγρότοπους της λεκάνης απορροής της Μαύρης Θάλασσας.

«Η πολύτιμη συμμετοχή όλων των εθελοντών συνέβαλε στην ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης» λέει χαρακτηριστικά η κ. Μελαχροινή Μαρτίδου από το Αινήσιο Δέλτα.

Ακολουθεί η ανάρτηση της κ.Μαρτίδου.

Για να γυρίσει ο μύλος θέλει δουλειά πολύ! Κι όμως η δράση για καθαριότητα του Δέλτα Έβρου με την ουσιαστική σύμπραξη του συλλόγου μας Αινησιο Δέλτα, με κάλεσμα της περιβαλλοντικής οργάνωσης iSea του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων περιοχών Δέλτα Εβρου-Σαμοθρακης, του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης και εθελοντών είχε αποτέλεσμα το Σάββατο 3 Ιουλη και συνέβαλε στην πράξη για αυτό που είναι ακόμη ζητούμενο, την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα λέμε ναι για να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ η ρύπανση στους πολύτιμους υγρότοπους της λεκάνης απορροής της Μαύρης Θάλασσας. Η εμπειρία και η συμμετοχή όλων πολύτιμη! Θα το επαναλάβουμε πιο μαζικά, οχι με καύσωνα και έφοδο κουνουπιών, έτσι ώστε τα σκουπίδια που δεχόμαστε στο ρου του ποταμού κι από όμορες χώρες να απομακρυνθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους.Κι εμείς που ζούμε το ποταμι και ξέρουμε το πρόβλημα θα πρωτοστατησουμε. Ευχαριστούμε!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη